Toz aşımı yüksek!

Türkiye'nin güneyinden gelen toz taşınımı, bölge illerinde etkisini sürdürüyor. Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta görüş mesafsi düştü.

Toz aşımı yüksek!

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak kent merkezlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte Suriye'den gelen toz, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA TOZ AŞIMI

Oluşan toz bulutuyla bazı noktalarda düşen görüş mesafesi sürücülere zor anlar yaşatırken, evlerin balkonları ve araçlar da bu durumdan etkilendi. Diyarbakır'ı toz bulutu sararken, Sağlık uzmanları vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması çıkanların da maske takmasını istedi.

Buarada, Şırnak'ın silüetini oluşturan Cudi ve Gabar dağları toz taşımını neredeyse görülmez hale geldi. Merkez Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde etkisini artıran toz bulutu nedeniyle araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı. Yetkililer, zorunlu olunmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

METEROLOJİ UYARISI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle bölgede hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini belirtti.  Salı gününün ilk saatlerinden itibaren de yüksek kesimlerde ‘zirai don’ tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlar, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz