Görüş Bildir

Toz bulutu bölgeyi sarıya boyadı

Suriye'den gelen toz bulutları Türkiye'nin güneyindeki illeri sarıya boyadı. Toz bulutu nedeniyle nefes almak zorlaştı, bazı vatandaşlar maskeyle dolaştı, uçak seferleri iptal edildi.

Toz bulutu bölgeyi sarıya boyadı

Recep KAYA

DİYARBAKIR-Suriye üzerinden gelen toz bulutları nedeniyle sınırda yer alan Güneydoğu illeri dün itibariyle sarıya boyandı.

Toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi, kimi noktalarda görüş mesafesi düştü. Bazı vatandaşların tozdan etkilenmemek için maske taktıkları gözlendi. Araçların üzerilerinin toz katmanının sardığı bölgede, gökyüzü adeta sarıya büründü.

TOZ BULUTLARI

Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşandı. Bazı illerde uçak seferleri iptal edildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, toz bulutunun bölge genelinde 2-3 gün devam edeceğini bildirdi. Bu arada uzmanlar, yaşlı, çocuk ve solunum sorunu olanları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

MEVSİM NORMALLERİ

Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri yağışlı havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları azalarak mevsim normallerine düşecek.  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedildi.

Sıcak havanın ardından Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi