"TRT'nin aldığı final kararına saygılıyız''

TRT'de yayınlanan ''Bir Zamanlar Osmanlı kıyam'' dizisin yapımcısı Burhan Özkan, dizinin yayından kaldırılması kararına ilişkin, ''Biz TRT'nin aldığı final kararına gerçekten saygılıyız'' dedi.

Kocaeli'deki SEKA film platosunda basın toplantısı düzenleyen Özkan, ''Bir zamanlar Osmanlı Kıyam'' dizisinde reyting kaygısıyla yapmadıklarını belirterek, ''Diziyi yaparken, 'reytingler patlayacak, tüm Türkiye bu diziyi seyredecek' demedik. Dedik ki 'biz rızkımızı arayacağız, bunu birilerinin yapması lazım.' Biz izleyiciye böyle bir şey sunacağız. Bunu izleyenlerin sayısını artıracağız' dedik'' şeklinde konuştu.

Özkan, ''20 bölümden bir kuruş para kazanmadıklarını'' savunarak, 24-25 milyon liraya yatırım yaparak sektöre devasa bir film platosu kazandırdıklarını, dizi çekimleri boyunca Kocaeli ekonomisine 18 milyon lira katkıda bulunduklarını bildirdi.

Gelecek dönemde Kocaeli platosunda, en az 4 adet sinema filmi, bir yerli ve yabancı televizyon dizisi yapacaklarını anlatan Özkan, ''Türkiye, bu dizi vesilesiyle böyle bir film platosu kazandı. Biz TRT'nin aldığı final kararına gerçekten saygılıyız'' ifadelerini kullandı.

''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini, aynı gün yayınlanmadıkları için rakip olarak görmediklerini anlatan Özkan, ''Hiçbir zaman aynı cinsten iki dizi olmadık. Yani onların anlatım tarzı, onların bir şeylere değinme ve vurgulama tarzı ile bizim anlatım tarzımızın bir birbiriyle en ufak bir alakası yok'' şeklinde konuştu.

Özkan, bir gazetecinin ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin izlenme oranlarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Halk illa elma seviyor diye hep elma mı yapmak lazım. Birinin de ekmek yapması lazım. Bizde oturduk ekmek yaptık. Birinin de çıkıp, farklı, bağımsız, başka bir çizgide bir şey yapması lazım. İşte biz başka çizgide bir şey yapmayı denedik.''

Kaynak: Diyarbakır Söz