Tuncel: Bu tehditler karşısında siyaseti bırakacak değiliz

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, son iki gündür 136 partili arkadaşlarının gözaltına alındığını ifade ederek, "Biz DBP olarak, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu tehditler karşısında siyaseti bırakacak değiliz" dedi.

Tuncel: Bu tehditler karşısında siyaseti bırakacak değiliz

Diyarbakır, Van ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda HDP ve DBP'lilerin gözaltına alınmasına yönelik DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin Diyarbakır'daki Genel Merkez Danışma Bürosunda basın toplantısı düzenledi. Son 1 yılda 2 bin 500 DBP'linin tutuklandığını anlatan Tuncel, parti olarak siyasetlerini yapmaya devam ettiklerini söyledi. Demokratik siyasetin şu an tehlikede olduğuna vurgulayan Tuncel, siyaset alanının kapmasıyla şiddet alanının açılacağını ileri sürdü. Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Engellemek istedikleri demokratik siyasete karşı, aslında demokratik bir direnişi örgütlenerek, mücadele ederek, yerel örgütlenmelerimizi genişleterek direnişte ısrar ettik. Eğer şöyle zan ediyorlarsa, biz bu operasyonlarla, baskılarla, gözaltına aldık bunları tutuklarız, dolayısıyla DBP mücadeleden vazgeçer, örgütlenemez. Biz herhangi bir parti değiliz. İddia ediyorum, AKP veya CHP'den bırakalım 2 bin 500 kişiyi, bir kişi bile tutuklanırsa ortada örgüt diye bir şey kalmaz. Gözaltı ve tutuklamalarla bizleri yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Türkiye'yi buradan uyarıyoruz, halen Kürtler demokratik siyasetten ısrar ediyorsa, şiddete karşı demokratik siyaseti savunuyorsa umut var demektir. Bir de Kürtlerin demokratik siyasetten vazgeçtiğini düşünün ki, geçler arasında bu çok daha fazla dillendirilir oldu. Özellikle partimize yönelik fiili olarak gerçekleştirilen saldırılar karşısında sessiz kalmak AKP siyasetini onaylamak anlamına gelir. Eğer siz siyaset yapamıyorsanız, siyaset alanı kapanmışsa, şiddete alan açılır. Son yaşadıklarımız da bunun göstergesidir. Demokratik siyaset şu an tehlikededir."

"BU GİDİŞATA DUR DEMEMEK TÜRKİYE'Yİ BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜR"

DBP Eş Genel başkanı Sabahat Tuncel, partilerine yönelik son iki günde 136 kişinin gözaltına alındığını dile getirerek, "Partimize yönelik gözaltılar da Diyarbakır'da 53, Van'da 20, Kars'ta 20, Hakkari'de 9, Siirt'te 27 olmak üzere toplamda 136 kişi rehin tutuluyor. Biz, bir kez daha Ankara'yı uyarıyoruz. Parti ismi söylemiyorum hangisi olursa olsun, bu gidişata dur dememek Türkiye'yi bölünmeye götürür. Bugün insanlar devletin baskısından dolayı sokağa çıkmıyor olabilir ama, bugün devletin bu uygulamaları nedeniyle milyonlarca insan devlete karşı öfke duyuyor. Bunu herkesin görmesi gerek. Biz DBP olarak, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu tehditler karşısında siyaseti bırakacak değiliz. Bizim anladığım AKP daha kapsamlı bir siyasi soykırım operasyonu hazırlığı yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz