Tunceli Barosu Tahir Elçi anısına Barış Ormanı oluşturdu

Tunceli Barosu, Avukatlar Günü nedeniyle, Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden baro başkanı Tahir Elçi adına barış ormanı oluşturdu.

Tunceli Barosu Tahir Elçi anısına Barış Ormanı oluşturdu
Diyarbakır'da Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaptığı Dört Ayaklı Minare civarında, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma sırasında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi adına, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Tunceli'de oluşturulan Barış Ormanı'na, Tunceli Barosu üyeleri, fidan dikti. Tunceli Barosu Başkan Vekili Özgür Ulaş Kaplan ve baroya bağlı çok sayıda avukat ile kent merkezinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı törende, fidan dikimi yapıldı.
Tunceli Barosu Başkan Vekili Özgür Ulaş Kaplan, Türkiye'de yargının bağımsız olmadığını, yargıya müdahale edildiğini ve avukatların saldırıya uğradığını belirterek, "Bugün Dünya Avukatlar Günü. Biz de böyle bir günde, bir suikasta kurban giden Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi'nin hatırasını yaşatmak için bir hatıra ormanı oluşturduk. Amacımız barışın hep egemen olması ve bunun için oluşturduğumuz bu barış ormanına Dersim Barosu olarak Tahir Elçi Barış Ormanı adını vermeyi uygun gördük. Son günlerde silahların konuştuğu ve ölümlerin yaşandığı bu coğrafyada, bizler de barışa katkı sunabilmek için, barış uğruna hayatını kaybeden, barış adamı olan Tahir Elçi adına barış ormanı oluşturduk. Özellikle yaşadığımız coğrafyada ciddi anlamda insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Her yerden hak ihlali haberleri geliyor. Bizim mesleğimize ciddi anlamda saldırılar var, yargıya ciddi anlamda müdahaleler var, müdahaleler had safhaya çıkmış durumda. Yürütmenin en tepesindeki kişiler bugün yargı kararlarını sert şekilde eleştiriyor ve birçok yargı kararını tanımadıklarını beyan ediyorlar. Yargı alanında keyfi atamaların önü hiç kesilmiyor. Yargının savunma ayağını oluşturan avukat meslektaşlarımıza son dönemlerde hem fiziki saldırılar artmaya başladı, hem adliye girişlerinde üzerleri aranıyor, hem de polis saldırılarına maruz kalıyor birçok meslektaşımız. İstanbul'da bir meslektaşımızın polis saldırısı sonucu beli kırıldı, bu saldırıları kınıyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde basın özgür değil, basına yoğun saldırılar var. Basın tamamen etkisiz hale getirilmek isteniyor. Doğru haber yazanlar içeri tıkılıyor. Böyle bir coğrafyada bizler hukuk mücadelesi veriyoruz ve bu mücadele sırasında bazı meslektaşlarımız hayatını kaybediyor. Bugün Tahir Elçi Barış Ormanı için buradaydık, umarım bir gün hep beraber barışın ülkemize geldiğine şahit oluruz" dedi.

Kaynak: DHA