Görüş Bildir

Tunceli'den Kılıçdaroğlu'na destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında, Karaman'daki taciz olayından söylediği sözler nedeniyle AK Parti ve bazı çevrelerden tepki gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, memleketi Tunceli'den destek. Tunceli il teşkilatı, sonuna kadar arkasında olduklarını açıkladı.

Tunceli'den Kılıçdaroğlu'na destek
CHP Genel Merkez disiplin kurulu üyesi Saniye Barut, bugün Tunceli il örgütünü ziyaret ederek il ve ilçe yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çıktı. CHP Tunceli İl Başkanlığı binasında düzenlenen ve İl Başkanı Ali Rıza Güder ile yöneticilerin de katıldığı toplantıda konuşan Barut, yurtta kalan çocukların cinsel saldırı sonrasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sarfettiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Burada toplanmamızın nedeni Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylemiş olduğu deyimden yola çıkarak oluşturulan haksız bir saldırı kampanyası ile ilgili CHP Tunceli il teşkilatı olarak, örgütü olarak; bu konuda her zaman olduğu gibi bugün de genel başkanımızın arkasında olduğumuzu belirtmek isteriz. Genel başkanımızın söylediği deyimden yola çıkarak yapılan haksız ve kötü kampanyanın karşısında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Genel başkanımızın konuşması ortada. Tamamen cinsel saldırıya uğrayan çocuklara sahip çıkmak için bir açıklama yaptı, konuşmanın tamamını okursanız ortada bir bakana yapılan bir hakaret söz konusu değil. Sayın genel başkanımız o deyimi, yani 'önüne yatmak' deyimini Ensar Vakfı'nın korunduğunu, çocukların korunup sahip çıkılmadığını belirtmek için kullandı. Aslında bu kötü kampanyayı başlatalan, gerçekleri ters yüz etmek ve konuyu farklı yönlere çekmek için bunu kulandılar ve böyle bir kampanya başlattılar. Biz Tunceli il örgütü olarak genel başkanımızın arkasındayız. Söylediği her sözün arkasındayız, hiçbir kimse bu konuda genel başkanımızı suçlayamaz. Türkiye bugün çok kötü koşullarda yöneltiliyor. Yaşananlar ortada ve bu durumlar bilindiği halde ve onlarca çocuğumuza cinsel saldırı yapıldığı kanıtlandığı halde, bu konunun üzeri kapatılmak isteniyor. Zaten 'önüne yatmak' deyimi AKP'li bir bakan tarafından, bir iş adamı için kullanılmış ve siyaset lugatına buradan girmiştir. Hukuk şu anda tamamen birilerinin çıkarı için kullanılıyor. Hukuksuz bir ortamda genel başkanımız, saldırıya maruz kalan çocukların haklarını savunmuştur Tunceli örgütü olarak genel başkanımızın yanındayız ve söylediklerini bizler de destekliyoruz."
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi