'Türk ordusu gitti, iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Meğer dünyada en tehlikeli örgütmüş, Avrupalı ve Amerikalılar böyle söylüyor. Türk ordusu gitti, sizin aylardır uğraştığınız yerlerde iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi. DAEŞ ile mücadele ediyoruz ne yazık ki ses DAEŞ'ten çıkıyor. "Yahu siz PKK ve PYD olarak DAEŞ'e karşı değil misiniz? Temizliyoruz işte niye bağırıyorsunuz? Şu ortaya çıkıyor.

'Türk ordusu gitti, iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Meğer dünyada en tehlikeli örgütmüş, Avrupalı ve Amerikalılar böyle söylüyor. Türk ordusu gitti, sizin aylardır uğraştığınız yerlerde iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi. DAEŞ ile mücadele ediyoruz ne yazık ki ses DAEŞ'ten çıkıyor. "Yahu siz PKK ve PYD olarak DAEŞ'e karşı değil misiniz? Temizliyoruz işte niye bağırıyorsunuz? Şu ortaya çıkıyor. DAEŞ, PKK ve PYD'yi meşrulaştırma aracı. Türk milleti oynanan her türlü oyunun farkındadır. Onun için bu oyunlara gelmeyeceğiz" dedi.

"2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu"nu 'in katıldığı törenle açıldı.

Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında düzenlenen "2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu"nun açılışı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenine Bakan Çelik'in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye aşkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile çok sayıda balıkçı katıldı.

VALİ ŞAHİN TÜKETİME DİKKAT ÇEKTİ

Törende bir konuşma yapan, Vali Vasip Şahin, balıkçılara hayırlı bir sezon dilediğini belirterek, denizleri koruma noktasında sektörün giderek bilinçlendiğini bunun da ürün çeşitliliğini artıracağını söyledi. Şahin, batılı ülkelere göre Türkiye'de kişi başına düşen deniz ürünü tüketiminin oldukça düşük kaldığını ifade ederek, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye'de bu oranın artırılması gerektiğini belirtti.

Şahin, "İstanbul'da irili ufaklı 1978 balıkçı motoru bulunuyor. 11 bin civarında kişi sektörden ekmek yiyor. Hem insanlarımıza balık yediriyorlar hem de kendi rızıklarını kazanıyorlar. Denizlerin ağ atığı malzemelerinden temizlenmesi için bir proje başlattık. Denizin dibinde 125 noktada yapılan çalışmada yaklaşık 33 bin metre kare ağ çıkarıldı. Bu çalışmalar bu yılda devam edecek" dedi.

"BİZE BİR SORUN GELDİĞİNDE BUNU MUTLAKA ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Kadir Topbaş'da bir konuşma yaparak, İstanbul genelinde yüzde 97 oranında ileri derece arıtma tesislerinin tamamlandığını vurgulayarak, bu sayede denizlerde hayatın yeniden oluştuğunu belirtti. Topbaş, Gürpınar'da 460 bin metre karelik bir balık hali yaptıklarına dikkati çekerek, "Balıkçılarımız burayı çok uzak görmekteler. Onun için yeni düzenlemeler yapıyoruz. Balıkçılarımız, buradaki balıkları kara yoluyla oraya götürmenin zor olduğunu 3,5 kilometrelik bir yola ihtiyaçları olduğunu söylediler. Yarın yardımcım gelip bu yol ile ilgili burada görüşmeler yapacak. Bize bir sorun geldiğinde bunu mutlaka çözmek zorundayız, biz bu millete hizmete geldik" şeklinde konuştu.

"VATANINA MİLLETİNE, BAYRAĞINA BAĞLI ORDU MENSUPLARIMIZIN TÜMÜYLE GURUR DUYUYORUZ"

Törende konuşan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu ancak dört tarafının da sorunlarla dolu olduğunu belirterek ,bu sorunların önemli bir bölümümün dışarda olduğunu ve onlarla nasıl mücadele edileceğinin bilindiğini ancak içerde yaşanan sorunların ise bütün milleti derinden üzdüğünü belirtti. Bakan Çelik, "Dışardaki sorunlar yetmiyor gibi 15 Temmuz akşamı Türk milletine şeytanın bile aklına gelmeyen bir olay yaşatıldı" diyerek şunları kaydetti:

"1 dolara haysiyetini satanlar bu milletin geleceğiyle oynadılar. Bu vesileyle dostumuz kim düşmanımız kim görme imkanı bulduk. Bize 'Kopenhag kriterleri, demokrasi, insan hakları' diyorlardı. Avrupa'dan dost diye gelenlerin bu söyledikleri hala kulaklarımızda çınlıyor. Ama gördük ki bunların hepsi laf. 15 Temmuz'dan sonra bunların en büyük kriterlerinin menfaat olduğunu gördük. Menfaatleri varsa Türkiye'ye bakışları olumlu. Menfaatleri yoksa bize bakışları olumsuz olduğunu gördük. Tabi o bela atlatıldı milletimizin gayretiyle. Bitti mi ? Bitmedi. Şimdi terör örgütleriyle milletimiz ne yazık ki yine karşı karşıya getirildi. Burada yine iki yüzlülüklerini gösteriyorlar. 'benim teröristim' diyecek kadar alçak bir davranış içerisindeler. Teröristin benimi olur mu' Bunu utanmadan söyleyip Türkiye'nin karşısında durabiliyorlar. Ancak milletimiz feraset sahibi ve ordumuz güçlü. Ordumuzun içine sinmiş olan o alçaklar ordumuzu zaafa düşürmek için çok büyük bir darbeyle bizi karşı karşıya bıraktılar. Ancak, bir ay sonra sınır ötesinde örnek alınabilecek bir harekat ile ülkemizin önündeki tehlikeyi bertaraf eden yine bu aziz ordumuz. Yani bir ay sonra hiç tereddüt etmeden sıkıntıların üzerinden gelecek adımları atma başarısını gösterdi. Vatanına milletine, bayrağına bağlı ordu mensuplarımızın tümüyle gurur duyuyoruz."

"TÜRK MİLLETİ OYNANAN HER TÜRLÜ OYUNUN FARKINDADIR"

Bakan Çelik, Türkiye'nin IŞİD tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, "Meğer dünyada en tehlikeli örgütmüş, Avrupalı ve Amerikalılar böyle söylüyor. Türk ordusu gitti, sizin aylardır uğraştığınız yerlerde iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi. DAEŞ ile mücadele ediyoruz ne yazık ki ses DAEŞ'ten çıkıyor. Yahu siz PKK ve PYD olarak DAEŞ'e karşı değil misiniz? Temizliyoruz işte niye bağırıyorsunuz? Şu ortay acıkıyor. DAEŞ, PKK ve PYD'yi meşrulaştırma aracı. Türk milleti oynanan her türlü oyunun farkındadır. Onun için bu oyunlara gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından balıkçılar için dua okundu. Bakan Çelik, yeni sezonun başlangıcı için kurdele kesti. Tören sonunda Bakan Çelik, Kıyı Emniyetine bağlı bir tekne ile tören alanından ayrıldı.

Kaynak: DHA