Türkiye Kent Konseyleri Platformu’ndan barış çağrısı

Diyarbakır'da toplanan Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri, operasyonların durması, PKK'nın da derhal ateşkes ilan etmesi çağrısında bulundu. Platform adına konuşan Bursa Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyı da kınadı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’ndan barış çağrısı

Diyarbakır'da toplanan Türkiye Kent Konseyleri Platformu, barış gündemli toplantının sonuç bildirgesini açıkladı. Sümer Park Kent Konseyi hizmet binası önünde yapılan açıklamayı, Ataşehir, Nilüfer, Buca, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Burhaniye, Çankaya, Kızıltepe, Van, Batman, Siirt, Diyarbakır  ve Seferihisar Kent Konseyleri adına Bursa Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay yaptı.

BARIŞ ÇAĞRISI YAPILDI

Yaşanan çatışmalı ortamda asker ve polislerin yaşamını yitirmesini gerekçe gösterenlerin, Türkiye'nin batısında çoğunluğu Kürtler'e ait ev, işyeri ve araçları yakıp yıktığını belirten Atay, bir siyasi partiye de bu gerekçeyle saldırıların yapıldığını kaydederek, "Bu şiddet olaylarının failleri açık olmasına rağmen bu güne kadar haklarında hiçbir yasal işlem yapılmamıştır. Güvenlik güçlerinin bu toleranslı yaklaşımından cesaret alan bu güruh, bazı yerlerde de kişilerin yaşam hakkına yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir. Oysaki, üç yıl süren çatışmasızlık sürecinde, Türkiye toplumu kısmen de olsa barış fikrini bilince çıkarmıştır. Barış içinde yaşamanın ne kadar kıymetli olduğunu son iki ay içinde yaşadıklarımızdan bir kez daha öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

Özyönetim ile ilgili açıklama yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan belediye başkanların serbest bırakılması ve görevlerine iadesini isteyen Atay, batı illerindeki Kürtler'e dönük kundaklama, linç ve yağmalama kampanyalarına katılan kişilerin derhal tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz