Türkiye'deki coşku!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıldı.

Türkiye'deki coşku!

Diyarbakır'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da Anıt Park'ta düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Arslan, törende yaptığı konuşmada, çocuk ve gençlere daha güzel günler bırakmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle törende sınırlı sayıda kişinin bir araya geldiğini belirten Arslan, "Hep beraber alanda, şenlik havasında kutlayacağımız, okullarımızı bayrak ve balonlarla süsleyeceğimiz çocuk bayramlarına en kısa sürede kavuşmayı ümit ediyorum." dedi.

Törende, öğrenciler şiir okudu.

ERGANİ'DE ETKİNLİK

Buarada Ergani ilçesinde de tören düzenlendi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir Ernez, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

ÇINARDA COŞKU HAKİMDİ

Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, 23 Nisan'da çocukları yalnız bırakmadı.

Kaymakam Büyüknalçacı, temsili olarak makamını 5. sınıf öğrencisi Yeşim Kaya'ya bıraktı. Evinden makam aracıyla alınan Kaya'yı, Kaymakamlık kapısında Büyüknalçacı, çiçekle karşıladı.

Makam koltuğuna oturan Kaya, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, ilgili birimlere salgın denetimleri ve uzaktan eğitim olanaklarıyla ilgili talimatlar verdi.

Büyüknalçacı, daha sonra Kaymakamlık önüne gelen çocuklarla vakit geçirdi. Salgın nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında etkinliklerle kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukları yalnız bırakmamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Büyüknalçacı, tüm çocukların gününü kutladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz