Türkiye’nin 3 gururundan 2'si Diyarbakır'dan

Dünya genelinde 50 bini aşkın öğrencinin başvurduğu programa girmeyi başaran 100 öğrenciden 2'si Diyarbakır'dan çıktı

Türkiye’nin 3 gururundan 2'si Diyarbakır'dan

Google’nin eski Ceo'su Schmidt Futures ile Oxford Üniversitesi dünyanın en parlak 100 öğrencisini seçti. Türkiye’den 3 kişi programa girmeye hak kazanırken, bu öğrencilerin 2’si Diyarbakır’dan çıktı.

Google’nin eski Ceo'su Schmidt Futures ile Oxford Üniversitesi merkezli Rhodes Trust’ın birlikte 2019 yılında kurduğu 1 milyar dolarlık girişim olan, uluslararası bir eğitim inisiyatifi 'Rise Fort The World' projesine 170 ülkeden 50 bini aşkın öğrenci başvurdu. Adaylar arasında 42 ülkeden 100 başarılı öğrenci seçildi.

50 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Dünyanın en parlak 100 öğrencisi arasına Türkiye’den 3 öğrenci girmeyi başarırken, 2’si Diyarbakır’da yaşayan Gül Karen Aça ve Berra Nur Yüce oldu, Doğa Dınçbaş ise İstanbul’dan seçildi. Dünyanın 100 parlak öğrencisi ile bilim ve toplumdaki zorlu sorunları çözmek için çalışan gençleri desteklemeyi amaçlayan küresel yükseliş programı, burslar, mentorluk, kariyer geliştirme fırsatları ve gelecek girişimler için finansman dahil bir ömür boyu avantajlara erişim sağlayabilecek. Başarılarıyla ailelerinin gururu olan iki genç, 2022 yılının temmuz ayında programın diğer üyeleriyle üç haftalık bir zirvede buluşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz