Türkiye’nin ilk satranç parkı Yalova’da!

Türkiye'nin ilk satranç parkı, Yalova Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Yalova'da açıldı.

Türkiye’nin ilk satranç parkı Yalova’da!
Türkiye'nin ilk satranç parkı, Yalova Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Yalova'da açıldı. Parka, Türkiye’nin ilk uluslararası satranç ustası Nevzat Süer’in ismi verildi.
Yalova’da Gazipaşa Caddesi 17 Ağustos Parkı içerisinde yapılan ‘Nevzat Süer Satranç Parkı’nın açılışına Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, TSF Başkanı Gülkız Tulay ile çok sayıda davetli ve çocuklar katıldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Tulay, “Geçen yıl ‘sokakta satranç yap’ projesini hayata geçirdik. Geçen sene 81 ilin sokaklarında ve parklarında satranç oynandı. Bu proje bize ilham kaynağı oldu. Özellikle satrancın dört duvar arasında, salonlarda oynanmasından dolayı biraz daha görsel anlamda sıkıntılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz ilk önce parklarda ‘satranç parkı’ yapalım dedik. İlk projeyi de Yalova’da yaptık. Bu bizim için çok önemli. Bizim 4 yıllık icraatımızda en çok heyecanlandığım bir proje. Türk satrancı adına Yalova Belediyesi’ne ve başkanına teşekkür ediyorum. Türkiye’de örnek teşkil edecek bir uygulama. Umuyorumki 81 ilde de bu satranç parklarını yapacağız. Yurt dışına gittiğimizde çok özendiğimiz bir konuydu. Satranç parkları birçok Avrupa ülkesinde çok yaygın. Biz de bunu burada yapmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, “6 ay önce ziyaretime gelip bu düşüncelerini bana aktardılar. Ben de olumlu karşıladım. Dünyanın en kıymetli varlığı insandır. Bu bir zihin sporu. Her yerde yapılabilecek bir spor. İnsan beynini, insan ufkunu geniş tutan bir spor. Her ebeveyne bu sporu çocuklarına aşılamasını tavsiye ediyorum. Yalova ilklere alışık. İlkleri yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından ilk satrancı ise Belediye Başkanı Vefa Salman ile TSF Başkanı Gülkız Tulay oynadı. Satranç parkı ile satranç sporunun çocuklara ve gençlere sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz