Görüş Bildir

Türkiye'nin ilk sualtı müzesi Side'de açıldı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Deniz Ticaret Odası tarafından yaptırılan Side Sualtı Müzesi açıldı. 5 ana temada 110 heykelin yerleştirildiği müzenin açılışında akrobatlar da gösteri yaptı.

Türkiye'nin ilk sualtı müzesi Side'de açıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2014 Mali Destek Programı kapsamında yapılan ve yaz döneminde ziyarete açılan, Avrupa ve Türkiye'nin ilk sualtı müzesinin resmi açılış töreni Side açıklarında yapıldı. Törene, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkan vekili Sefer Kalkavan, Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Danışmanı Metin Tatlı ve Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Side Sualtı Müzesi'nin açılışı Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ve dalgıçlar tarafından önce sualtında, ardından tekne üstünde kurdele kesilerek yapıldı. Açılış töreninde su akrobatları tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.
'110 HEYKEL 9 AYDA TAMAMLANDI'
Sualtı Müzesi ile ilgili açıklama yapan İnanç Kendiroğlu, Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin 9 ay içinde tamamlanarak geçen aylarda Side'de sualtına indirildiğini söyledi. Müzenin Avrupa ve Türkiye'de ilk olduğuna işaret eden Kendiroğlu, dalış turizmini geliştirmek için önümüzdeki yıllarda Kemer, Alanya ve Antalya merkezde de sualtı müzesi kurmayı planladıklarını kaydetti.
'30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ'
Side Sualtı Müzesi'ndeki heykellerin sualtı tabiatına zarar vermeyecek şekilde yapıldığını anlatan Kendiroğlu, şöyle dedi:
"Çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. 5 ana temada yapılan müzemize 110 heykel yerleştirilmişti. Sualtı müzemizi bu yıl 30 bin kişi ziyaret etti. Önümüzdeki yıl 100 bin olmasını bekliyoruz. Senelik 500 bin ve ilerleyen zamanlarda 1 milyon ve üstünü hedefliyoruz. Sualtı turizminde çok ciddi bir artış var. Ülkemizde çok ciddi dalış turizmi geliri elde edeceğimizi düşünüyoruz."
Sualtı müzesinin bulunduğu bölgenin deniz trafiğine kapalı olduğunu da anlatan Kendiroğlu, sertifikası olan herkesin burada ücretsiz dalış yapabileceğini kaydetti.Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi