Uçağı beklerken ambulansta doğum yaptı

İstanbul’da uçağın kalkış saatini beklerken sancılanan yabancı uyruklu bir kadın, hastaneye götürülürken ambulansta doğum yaptı.

Uçağı beklerken ambulansta doğum yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) 1529 sefer sayılı uçağı ile İstanbul'a gelen Arnavut Bushi Dhurata (24) 212 numaralı körükte Düsseldorf uçağın beklerken doğum sancıları tuttu. 8.5 aylık hamile Dhurata'ya Port Clinic acil sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, genç kadını Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek üzere ambulansa bindirdi. Yolda kadının sancılarının artması üzerine Port Clinic Doktoru Mesut Öztürk ile Sağlık Teknisyeni Ömer Faruk Güneş genç kadının doğumunu gerçekleştirdi. Bushi Dhurata, 2 kilo 900 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Çift çocuklarıyla beraber taburcu olduktan sonra bilet işlemlerini yaptırmak için Atatürk Havalimanı'na geldi. Doğumu gerçekleştiren sağlık personeli de çifti yalnız bırakmadı.

Ömer Faruk Güneş, vaka olduğuna dair bilgi geldiğinde hemen olay yerine geldiklerini söyledi. Kadının suyunun geldiğini fark ettiklerini belirten Güneş, “Hemen ambulansa aldık. Hastaneye giderken, kadının doğum yapmak üzere olduğunu gördük. Baktık bebek geliyor. Doktorumla beraber başarılı bir şekilde doğum yapmasına yardımcı olduk. Doğum olayı sürekli başıma gelen bir şey fakat ambulansta doğum olayı nadirdir. Bu benim için müthiş bir tecrübe oldu.” dedi.

Baba Sadık Bushi, bebeğinin sağlıklı şekilde dünyaya geldiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Bir ay önce kontrole girdiğini ifade eden Bushi, o zaman her şeyin normal olduğunu böyle bir olayın kendilerini de şaşırttığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz