Üçüzler yardım bekliyor

Diyarbakır'da, tüp bebek yöntemiyle üçüz bebek sahibi olan ancak ikisinin kalbinde delik olduğunu öğrenen Dadır çifti, 2 yaşına gelen bebeklerinin bakımı için destek bekliyor.

Üçüzler yardım bekliyor

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden İhsan ve Ayfer Dadır çifti 8 yıllık çocuk hasreti 2 yıl önce son buldu. Tüp bebek yöntemiyle üçüz çocuk sahibi olan Dadır çifti 2 yaşına giren Toprak, Irmak ve Birsen ismini verdikleri üçüz kız bebeklerinin bakımı için yetkililerden yardım istiyor.

“Üçüzlerden ikisinin kalbi delik”

Ekonomik nedenlerle bebeklerin bakımı konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Dadır çifti üçüz bebeklerini kontrol amacıyla götürdükleri hastanede bebeklerinden ikisinin kalbinin delik olduğunu öğrendi. Tedavi için bebeklerin iyi beslenmesi gerektiği belirtilen Dadır çifti, özlemle bekledikleri çocuklarının sağlığına kavuşması için iyi bir bakıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

“Onları gördüğüm zaman içim cız ediyor”

Söz haber ekibine konuşan Baba İhsan Dadır “ Yaklaşık on yıldır evliyim, 8 yıl boyunca çocuğumuz olmadı. Kurban olduğum Allah verdi 3 tane birden verdi,  ama ben şuanda çalışmadığım için onlara yetersiz geliyorum. Akşam eve geldiğimde onları böyle bu halini görüyorum perişan oluyorum, iş yok, güç yok 3-4 tane kiram üst üste birikmiş. Eskiden hafta da 3 kilo bez gidiyordu şimdi 10 kilo bez gidiyor, bezin kilosu da 10 TL’dir ne yapacağımı artık bilmiyorum. 2 çocuğumun kalbi deliktir bir yardım falan alabilseydim en azından çocuklara daha iyi bakabilirdim. Eve geldiğim zaman içim cız ediyor onlara yetersiz geldiğim için. Bir işim olsaydı en azından kiralarımı da rahat öderdim onlara da daha iyi bakardım.

“Kayapınar belediye başkanımdan yardım bekliyorum”

Çalmadığım kapı kalmadı bütün yetkililerin kapısını çaldım ama herhangi bir yardım alamadım 2 yıl oldu dünya ya geldiler ama onları bu sene içinde bu hale getirene kadar neler çektiğimi bir ben bilirim bir Allah biliyor bayağı bir zorluk yaşadım. Hastaneye götürdüğüm zaman çocukların gıdasızlıktan hasta olduklarını ve iyi beslenmeye ihtiyaçları olduğunu söylediler. Ben buradan Kayapınar belediye başkanımız Mustafa Kılıç’ın herkese yardım ettiğini televizyonlarda görüyoruz Allah için bize de bir yardımcı olsun çünkü ben gerçekten artık bu çocuklara yetersiz geliyorum onlara doğru düzgün bakamıyorum buradan Kayapınar belediye başkanıma sesleniyorum ne olur bize de yardım edin”

Kaynak: Diyarbakır Söz