Üniversitede Dengbejli açılış

Batman Üniversitesi Kütüphane Haftası etkinliği Dengbej programı ile başladı.

Üniversitede Dengbejli açılış

5 gün sürecek etkinlikte Batmanlı yazarlar ve şairler okurlarıyla buluşacak. Ayrıca, kütüphane etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi, Batman Cezaevi'ne kitap bağışında bulunacak.

Batman Üniversitesi, 25-31 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceği 49. Kütüphane Haftası etkinliklerine, Dengbej dinletisiyle başladı. Üniversite Merkez Kampusu Konferans Salonu'nda yapılan açılış töreninde, yörenin ünlü dengbejlerinden Salihe Kubini, Kürtçe eserler seslendirdi.

DENBEJLİ AÇILIŞ

Duygulu anlara sahne olan açılış töreninde bazı dinleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Dengbej dinletisinin ardından kütüphane çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı. Batman Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı Muzaffer Bimay, kütüphane ve kitapların önemine değinerek, yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Programa katılan Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, dünya ülkeleri arasında kitap okumada, Türkiye'nin sondan ikinci sırada yer aldığına vurgu yaparak, bunun iyi bir tablo olmadığına dikkat çekti.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Protokol konuşmalarının ardından 'Amida' romanı ile Özcan Karabulut’un öykü ve yazarlık serüveni ile ilgili söyleşi yapıldı. Batmanlı yazarlar-şairler okurlarıyla buluşuyor, imza günü etkinliğinde ise Arinzin, Muhsin Özdemir, Aziz Mama, Nihat Ekinci, Behçet Yani, Sedat Sezgin, Emin Kaya, Roşeng Rojbir, Mele Amadettin Yetiz, Recep Şükrü Güngör okuyucuları ile buluştu. 29 Mart’ta kadar sürecek programda film gösterimi, tiyatro, kitap okuma kampanyası, söyleşi, Batman Cezaevi'ne kitap bağışı, Batı Raman Kampüsü Merkez Kütüphanesi gezisi etkinlikleri yer alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz