Usta sanatçı Özkan Uğur yaşama gözlerini yumdu

MFÖ grubunun sevilen solistlerinden usta oyuncu ve sanatçı Özkan Uğur hayata gözlerini yumdu. İlk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada “Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik, çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Özkan Uğur yaşama gözlerini yumdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir tedavisi yoğun bakım ünitesinde süren sanatçı Özkan Uğur için sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Özkan Uğur'u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medyadan Özkan Uğur'un vefatı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Yerlikaya, "Türk Müziği'nin unutulmaz gruplarından MFÖ'nün solisti, canlandırdığı karakterlerle hafızalarımıza kazınan kıymetli sanatçımız Özkan Uğur'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ailesinin, sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun." dedi.

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

"Ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki... Nasıl da gittin insafsız böyle bırakılmaz ki..."

Kaygısızlar’dan MFÖ’ye uzanan başarılı bir müzik öyküsü...

Türk müzik sektörünün köklü ve değerli gruplarından, şarkılarına hepimizin aşina olduğu MFÖ grubunun bir üyesi olan Raif Özkan Uğur...

Sanatçı, sinema ve dizi oyuncusu olan Özkan Uğur, 17 Ekim 1953 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ailenin beşinci çocuğu olan Uğur, Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolin ile tanıştı. Daha sonra gittiği Fenerbahçe Lisesi’nde müzik tutkusu ağır basınca, ‘Atomikler’ adında amatör bir grup kurdu ve dönemin popüler şarkılarını yorumladı.

Müzik hayatına 1970 yılında birçok ünlü ismin zaman zaman yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başladı. 1971 yılında Kızıltoprak’ta tanıştığı Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile ilk grubu ‘Kaygısızlar’ ile profesyonel bas gitaristliğe başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler