Ustad anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi vefatının 59. yıl dönümünde vefat ettiği Şanlıurfa'da on binlerce kişinin katıldığı bir Mevlid programı ile anıldı.

Ustad anıldı

Büyük İslâm âlimi ve mütefekkiri Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 59. yıl dönümünde Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da düzenlenen Mevlid programıyla rahmetle anıldı.

23 Mart 1960 yılında Şanlıurfa'da vefat eden Bediüzzaman Said Nursi, sevenleri tarafından her yıl geleneksel olarak Ramazan ayında, Kadir Gecesi'nden bir gün önce Şanlıurfa'da düzenlenen Mevlid programıyla anılıyor.

Bu yıl da Üstad için teravih namazının ardından Balıklıgöl Dergâh Camii'nde Mevlid ve sohbet programı düzenlendi. Yaşanan yoğunluktan dolayı cami içerisi ve bahçesi tamamen doldu.

MEVLİD-İ ŞERİFLE ANILDI

Mevlid programına Üstad Bediüzzaman'ın vefat etmeden önce tayin ettiği yaşayan son talebesi Hüsnü Bayramoğlu ve Türkiye'nin dört bir tarafından Risale-i Nur talebeleri katıldı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Risale-i Nur talebeleri bu vesile ile bir araya geldiklerini ve özlem giderdiklerini ifade ettiler.

Dergâh Camii'ne gelen misafirler Balıklıgöl'ü, Hz. İbrahim'in makamını daha sonra da Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiği sırada gömüldüğü ilk kabrini ziyaret ederek Fatiha okudu.

Kılınan yatsı ve teravih namazının ardından başta Hz. Muhammed ve bütün Peygamberler, sahabeler ve evliyalar olmak üzere Bediüzzaman Said Nursi için Mevlid okutuldu.

SAKAL-I ŞERİF VE ADEM ŞERİFİ

Mevlid sırasında cami içerisinde özel bölümde muhafaza edilen Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i ve Kadem-i Şerif'i vatandaşların ziyaretine açıldı. Vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak kutsal emanetleri ziyaret etti.

Okunan Mevlidin ardından Doktor Fahrettin Yürekli tarafından Üstad'ın vefatından önce talebelerine yapmış olduğu en son ders okundu.

Cami çıkışında misafirlere Mevlid şekeri, lokma ve su ikram edildi.

Mevlid Programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'da katıldı.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz