Uzanacak Yardım Eli

10 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan genç yardım bekliyor

Uzanacak Yardım Eli

Batman'ın Sason ilçesinde 9 yaşında havale geçiren ve bir daha yürüyemeyen 19 yaşındaki Ercan Çiftçi, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

Sason ilçe merkezinde oturan 8 kişilik Çifti ailesinin ikinci çocuğu olan 19 yaşındaki Ercan Çiftçi, 9 yaşındayken geçirdiği havale sonucu yatalak oldu. Baba Suat Çifti, konuşamayan ve yürüyemeyen çocuğunun konuşma sorununun bir süre sonra çözüldüğünü ancak bir daha yürüyemediğini söyledi. İşsiz olan baba Çifti, çocuğunun tedavisi için 10 yıldan beri il il doktorları dolaştığını ve elde avuçta ne varsa sattığını ancak yürümesi için çare bulunamadığını belirtti.

YARDIM BEKLİYOR                     

Ercan Çiftçi'nin 21 yaşındaki ağabeyi Ceylan Çiftçi ise, tekstil fabrikasında çalıştığını ve kazandığı parayla evin geçimini sağladığını belirterek, “Babam hasta ve çalışamıyor. Elde avuçta ne varsa hepsini kardeşim Ercan için harcadık. Şimdi Mersin’de özel bir hastanede kardeşimin yürüyebilmesi için ışık aldık. Ancak yürüyebilmesi için 30 bin TL paraya ihtiyacımız var. Doktorlar, kardeşim için bir dizi ameliyat yapılacağını ve 45 gün alçıda kaldıktan sonra cihaz takılacağını, zamanla fizik tedavi ile yürüyebileceğini söyledi. Hiçbir gelirimiz yok ve bu parayı karşılamamız mümkün değil. Kaymakamlık, valilik veya hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bu para bulunursa kardeşim yeniden yürüyebilecek” dedi.- 10 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan genç yardım bekliyor

Kaynak: Diyarbakır Söz