Vali Toprak'a ipekten portre

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Sur ilçesindeki hizmete giren kreş ve Aile Destek Merkezi ile aynı semtte bulunan ‘İpekten dokunuşlar’ isimli ipek ve halı dokuma atölyelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Toprak'a ipekten portre

Ziyaret sırasında Sur İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem de Vali Toprak’a eşlik etti. İlk ziyaretini Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılan kilisede hizmete açılan okul öncesi çocukların faydalanacağı kreş ile kadın ve kızlara yönelik açılacak olan Kadın Destek Merkezi’ne yapan Vali Toprak, bir süre çocuklarla sohbet etti.

İPEK PORTRE HEDİYE EDİLDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyon çalışmaları sürdürülen kiliseyi de gezen Vali Toprak, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Toprak daha sonra SODES projeleri kapsamında yürütülen ‘İpekten dokunuşlar’ isimli ipek ve halı dokuma atölyelerini gezdi. Diyarbakır'a özgü ipek ve halı kilim dokuma atölyesinde eğitim gören gençlerle sohbet eden Vali Toprak'a öğrenciler tarafından dokuma porte çalışması hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler