Görüş Bildir

Valilik adına dolandırıcılık

Batman'da, "Vali Hulusi Şahin" adıyla çeşitli kişi ve kuruluşlardan para toplayan dolandırıcıların olduğu ortaya çıktı.

Valilik adına dolandırıcılık

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı kişilerin kendilerini "Batman Valisi Hulusi Şahin" diye tanıtarak, engelliler için çeşitli kişi ve kuruluşlardan para talep edildiğine dair duyumlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Son zamanlarda Valimiz Hulusi Şahin'in adını kullanarak çeşitli kişi ve kuruluşlardan yardım taleplerinde bulunanlara karşı değerli Batman halkına duyurumuzdur. İlimizde, vatandaş ve esnafları telefonla arayarak Valimiz Hulusi Şahin'in adını kullanıp engelliler için para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istenildiği, valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır." denildi.

VALİLİK ADINA DOLANDIRICILIK

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Valimizin adını kullanarak dolandırıcılık suçu işleyen şahıs ya da şahısların yakalanması için güvenlik güçlerimizce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Yardım için aradığını söyleyen kişi ya da kişilere itibar edilmemesi ve vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşmaları halinde, vakit geçirmeden 155 veya 156 ihbar hatlarını aramaları ya da en yakın güvenlik birimlerine müracaat etmeleri gerekmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi