Van depreminin 4. Yıldönümü

Van’da, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Mehmet Murat İşler isimli öğretmen, mezarı başında anıldı.

Van depreminin 4. Yıldönümü

Depremde eşi, kızı ve kardeşleri ile birlikte aynı evde depreme yakalanarak hayatını kaybeden Mehmet Murat İşler isimli öğretmen, öğrencileri tarafından kabri başında anıldı. İsmi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev yaptığı Erciş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verilen Murat öğretmeni öğrencileri ölüm yıldönümünde kabri başında ziyaret ederek mezarını karanfille donattı. Erciş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Akan, depremde okullarında görev yapan öğretmen arkadaşlarından Müdür Yardımcısı Mehmet Murat İşler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Harun Demirtaş ile Biyoloji Öğretmeni Elif Tunç’u kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşadıklarını söyledi. Hayatını kaybeden öğretmenlerden Mehmet Murat İşler’in isminin okullarına verildiğini, Biyoloji Öğretmeni Elif Tunç’un ismini kütüphaneye, Harun Demirtaş öğretmenin ismini konferans salonuna verdiklerini ifade eden Akan, vefat eden deprem şehidi tüm öğretmenlerin her birinin pırlanta olduğunu belirterek, “Kelimelerle insan anlatamıyor. Murat hocamız 3 yıl okulumuzda müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Gerek meslektaşları gerek öğrencileri Murat hocayı çok seviyordu. İyi bir arkadaş iyi bir öğretmendi. Fotoğrafını gördüğüm her an inanın deprem anına geri dönüyorum. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Depremde hayatını kaybeden arkadaşlarımızın, hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ruhu şad olsun” dedi.

Okul Müdürü Cevdet Akan, daha sonra öğrencilerle birlikte Mehmet Murat İşler’in mezarının bulunduğu Seyit Muhammed Kabristanlığına gelerek dua etti, kabre karanfil bıraktı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz