Van'da 1'inci Dünya Savaşı'nda üretilen tüfek bulundu

Van merkeze bağlı Tuşba İlçesi'nde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu bir otomobilde 1'inci Dünya Savaşı sonunda üretilen 'PM 12S' hafif makineli tüfek ele geçirdi. Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van'da 1'inci Dünya Savaşı'nda üretilen tüfek bulundu
Tuşba İlçesi'nde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yol arama çalışmaları sırasında şüpheli bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramda sürücü M.S.G.'nin üzerinde çok sayıda sim kart ve bıçak bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine bomba imha uzmanlarınca otomobilde detaylı arama yapıldı. Eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramada, aracın arka kısmına gizlenmiş, poşet içerisinde beze sarılı hafif makineli tüfek ve bu silaha ait fişek bulundu.
Tüfeğin, 1'inci Dünya Savaşı sonunda üretilen ve Avrupa'daki bazı ülkelerde güvenlik birimlerince de kullanıldığı belirlenen ‘PM 12S hafif makineli tüfek’ olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan sürücü M.S.G. ile K.G., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA