Van'da hasta kurtarma operasyonu

Van'da, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Tahıl Köyü'nde oturan 70 yaşındaki kalp hastası, 7 saatlik çalışmanın ardından yolun açılmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

Van'da hasta kurtarma operasyonu

Başkale ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tahıl Köyü'nde oturan kalp hastası Mehmet Salih Polat (70) akşam saatlerinde rahatsızlanınca, özel idare ve sağlık ekiplerinden yardım istendi.

7 SAATLİK ÇALIŞMA

Karla Mücadele ekiplerinin 7 saatlik çalışmayla yolun açmasının ardından köye ulaşan sağlık ekipleri, Polat'ı ilk müdahalenin ardından ambulansa Başkale Devlet Hastanesine kaldırdı. Başhekim Mehmet Ata Gökalp, Polat'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

TİPİ VE ÇIĞ

Öte yandan, tipi ve çığ sebebiyle ulaşıma kapanan Muradiye'nin Görecek Köyü'nde rahatsızlanan 4 aylık hamile Emine Koçer'in yakınları telefonla Özel İdare ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Karla mücadele ekipleri, bir dozer, bir kar savurma aracı ve bir kepçeyle yürüttükleri çalışma sonucunda ilçeye 22 kilometre uzaklıktaki köyün yolunu 3 saatte açtı. Sağlık ekiplerinin ambulansa aldığı eşi askerde olan Koçer, Muradiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz