Ve kitap fuarı

300 yazarın imza günlerine katılacağı fuarda, Sabahattin Ali'nin ''Bir Fotoğraf Camı Sergisi'' izlenime sunulacak

Ve kitap fuarı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'' bugün açılıyor.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'nın, bu yıl coşkuyla, büyümeyle, içerik ve etkinlikleriyle açılacağını söyledi.

Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'nın sürdürülebilir, istikrarlı büyümesiyle bugünlere geldiğini anlatan Ersözlü, ''Geçtiğimiz yıl 100 yayınevi katılmıştı. Bu sayı bu yıl yüzde 30 artarak, 135'e çıktı. Sadece Diyarbakır'ın değil, Diyarbakır ile birlikte tüm bölgenin fuarı. Fuar 7'den 70'e herkesi ilgilendiren 100 binin üzerinde izleyicisi bulunan ve artık geleneksel hale gelen bir fuardır'' dedi.

KİTAP FUARI BAŞLIYOR

TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu da, fuar süresince kültür, edebiyat ve sanat olmak üzere 40 etkinliğin olduğunu kaydetti.

Bunların açık oturumlar, söyleşiler ve gösterilerden meydana geldiğini dikkati çeken Kavukçuoğlu, şöyle dedi:

HANGİ YAZARLAR KATILACAK

 

''Fuara Fransa'dan da 2 araştırmacı yazar katılacak. Bunlardan biri dinler tarihi uzmanı Sebastian De Courtois diğeri ise Fawaz Husen. Ayrıca aralarında Can Dündar, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Bejan Matur, Cezmi Ersöz, Mıgırdiç Margosyan, Müge İplikçi, Mümtazer Türköne, Nasuh Mahruki, Occo Mahabad, Vehbi Vakkasoğlu, Yavuz Bahadıroğlu'nun da bulunduğu 300 yazar, imza günlerine katılacak.

İMZA GÜNLERİ YAPILACAK

Fuarda ayrıca Sabahattin Ali ''Bir Fotoğraf Camı Sergisi'' izlenime sunulacak. Sabahattin Ali'nin yaşam öyküsünün fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya'da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi başlıklı bölümlerden oluşuyor. Küratörlüğünü Osman Köker'in yaptığı ''Eski Diyarbakır'da Kültürel Çeşitlilik'' konulu sergi de fuar kapsamında açılacak. Sergide 20. yüzyıl başlarında Diyarbakır'daki çok kültürlü yaşam, 200 fotoğraf aracılığıyla anlatılıyor. İlk kez Hollanda'da konuk olarak katılacak. Hollanda ile bu yıl Osmanlı, Türk ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 400. yıl dönümünü kutluyoruz. Hollanda standı da bulunacak.'' Diyarbakır 3. Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen ve girişin ücretsiz olduğu fuar, 22-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında 10.30-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler