Vekalet ücretini kimsesiz çocuklar için harcadı

EDİRNE’de avukatlığın yanı sıra amatör futbol liglerinde hakem olarak görev yapan Özben İpçi, Edirne Valiliği'nin ‘Yurtdışı çıkış yasağı’ genelgesinin iptaline ilişkin davadan kazandığı vekalet ücretiyle Çocuk Evleri'nde kalan 35 çocuğu kadın basketbol maçına götürdü. Çocuklar, salonda basketbol maçı izlemenin keyfini çıkardı.

Vekalet ücretini kimsesiz çocuklar için harcadı
Edirne Valiliği geçtiğimiz Nisan ayında kamuda görevli memurların yurt dışına çıkışlarında izin almalarını gerektiren bir genelge yayınladı. Edirne Barosu avukatlarından Özben İpçi, İdare Mahkemesi’ne başvurup genelgenin iptalini istedi. Bir süre sonra karara bağlanan genelge iptal edildi. Av. Özben İpçi aldığı 750 liralık vekalet ücretini ise sosyal sorumluluk gereğince kimsesiz çocukları için harcadı. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan 35 çocuğu Edirne Belediyesi Edirnespor ile Belarus temsilcisi Tsmoki-Minsk arasındaki FIBA Euro Cup C grubu karşılaşmasına götüren İpçi, çocuklara Edirnespor basketbol takımının da atkısını hediye etti.
Edirne’de avukatlık dışında 15 yıldır amatör liglerde hakemlik yaptığını ifade eden Özben İpçi, Edirne valiliği genelgesinin iptal edildiği davadan kazandığını çocukları sevindirmek için kullandığını söyledi. İpçi, “Bir davadan kazanmış olduğum vekalet ücretini, kimsesiz çocuklara harcamak istedim. Aynı zamanda kendilerine atkı hediye ettik. Amacım çocukların güzel bir gün geçirmelerini sağlamaktı. Yardımcı olan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne de desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Kaldıkları Çocuk Evleri’nden araçlarla maçın yapıldığı Mimar Sinan Spor Salonu’na getirildi. Boyunlarında Edirnespor Basketbol takımının atkılarıyla maçı izleyen çocuklar Belarus temsilcisi Tsmoki-Minsk’a atılan sayılarda büyük sevinç yaşadı.
EDİRNESPOR, FARK ATTI
Türkiye Kadınlar 1’nci liginde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor kadın basketbol takımı, FIBA Euro Cup C grubu karşılaşmasında Belarus temsilcisi Tsmoki-Minsk’i 12 sayı farkla 73-61 mağlup etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler