Veysel Karani adını taşıyacak

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirt Üniversitesi'nin adının Veysel Karani Üniversitesi olarak değiştirilmesini talep ettiklerini belirtti.

Veysel Karani adını taşıyacak

Veysel Karani'nin anne sevgisi ve doğruluğun sembolü olmuş bir isim olduğunu söyleyen Kuzu, üniversitenin ismi için herkesin ortak kabul edeceği bir isim olduğunu kaydetti.

VEYSEL KARANİ ÜNİVERSİTESİ

Böyle bir kişinin Siirt topraklarında defnedilmiş olmasının kendileri için bir zenginlik olduğu anlatan Kuzu, "Bu zenginliği daha geniş kitlelerle paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda en güzel paylaşım henüz çiçeği burnunda olan üniversitemize bu ismi vermemizin büyük yararı olacak. Bunu yaptığımız takdirde hem ilimizin kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere yaymış olacağız hem de üniversitemizin adını daha kalıcı bir hale getireceğiz." dedi.

ÜNİVERSİTENİN İSMİ DEĞİŞSİN

Nedim Kuzu, "Üniversitemizin adı Veysel Karani Üniversitesi olarak değiştirilmelidir. Yetkililerin bunun için çaba harcamalarını istiyoruz. Siirt ve üniversitesine yeni bir imaj kazandırmış olacak. Böyle tabiinden olan büyük bir zatı da tekrar topluma daha da kazandırmış olacağız. Mevlana, Osmangazi ve benzeri üniversitelerin adları olduğu gibi Veysel Karani hazretlerinin Siirt için bulunmaz bir fırsat ve yaşatılması gereken isim ve zattır. Bu isim üniversitemize çok iyi yakışır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz