Veysel Karani'yi Anma Etkinlikleri

Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Dergah, Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde düzenlenen Veysel Karani'yi anma etkinliklerinde dinleyenleri adeta mest etti.

Veysel Karani'yi Anma Etkinlikleri

Siirt Valiliği, Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığı'nca Veysel Karani Türbesi'nin avlusunda düzenlenen 'Veysel Karani Anma Etkinlikleri', Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerle vatandaşlara duygulu anlar yaşatırken, Grup Dergah'ın Türkçe, Kürtçe ve Arapça okuduğu ilahiler de avluda toplanan binlerce vatandaşa farklı bir gece yaşattı.

ANMA ETKİNLİKLERİ

Konser sonrası Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Dergah'a teşekkür eden Vali Musa Çolak, Ziyaret beldesini bütün dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Vali Çolak, peygamber aşığı, anne sevgisinin sembolü Veysel Karani'nin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarıp, gelecek nesillere aktaracak olan bu kültür ve sanat etkinlikleri ile kültürel değerleri en iyi şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen kuruluşlara ve sponsor firmalara Vali Çolak tarafından plaket verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz