(Video) Güneydoğu kavurucu sıcaklarla

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcak hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

(Video) Güneydoğu kavurucu sıcaklarla

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yazın başlamasıyla bölgede genellikle 40 derecenin altında seyreden sıcaklıklar temmuz ayının sonuna doğru 4-5 derece yükseldi.

19 Temmuz'da bölgede gerçekleşen en yüksek sıcaklıklar, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 44,5, Silopi'de 44,5, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 43,2, Kızıltepe'de 43,4 derece olarak ölçüldü.
Bölgede 31 Temmuz'a kadar ise en yüksek sıcaklıkların Diyarbakır ve Batman'da 36-41, Cizre'de 41-46, Silopi'de 41-44, Kızıltepe'de 40-44 derece arasında olacağı öngörülüyor.

Kavurucu sıcaktan bunalanlar klimalı ortamları ve gölge alanları tercih ederken, sıcaktan en çok etkilenenlerin başında ise açık alanda çalışanlar geliyor.

Vatandaşların, 11.00-16.00 saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösterdiği bazı il ve ilçe merkezlerinde cadde ve sokakların boş olduğu görülüyor.

Diyarbakır’da bunaltıcı hava sıcaklarının etkisini her geçen gün artmasıyla çocuklar, çözümü belediyenin yeşil alanları sulama tankerinde bularak serinlemeye çalıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler