(Video) Kentsel dönüşüm için yeni formül!

Deprem felaketlerinin ardından İstanbul'da sağlıksız yapı stokunu dönüştürmek için çalışmalara hız verildi. Vatandaşlara yapılacak kira desteği dışında yeni formüller de gündemde.

(Video) Kentsel dönüşüm için yeni formül!

İstanbul'da depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilirken kira desteği dışında formüller de gündemde. Bunlardan birisi de yüksek kiralara karşı geçici evlerin tahsis edilmesi... Alınan bilgilere göre, gündemde olan konular arasında geçici ev formülü de yer alıyor. Şu an fikir aşamasında olunan uygulama için önümüzdeki günlerde belediyeler başta olmak üzere alanında ilgili uzmanlarla görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor. Yapılacak görüşmeler neticesinde formülün uygulanıp uygulanmayacağı belli olacak. Bu formülün hayata geçmesi ile hem kiralarda fahiş fiyat uygulaması sınırlandırılacak hem de vatandaşa da büyük bir kolaylık sağlanmış olacak.

Hükümet kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın yüksek kira fiyatları nedeniyle mağdur olmaması için yeni formüller üzerinde duruyor. Bu formüllerden biri ise geçici ev. Formüle göre, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın kira yardımı yerine rezerv alanlarda inşa edilen konutlarda ikamet etmesi planlanıyor. Plana göre, vatandaşlar evlerinin dönüşüm süreçlerinde herhangi bir ücret ödemeden rezerv alanlardaki konutlarda kalacak. Kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlanmasının ardından ise bu konutlardaki vatandaşların evlerine dönmesi, kentsel dönüşüme başlanan yerlerdeki vatandaşların bu konutlara yerleştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz