(Video) Meteoroloji'den 66 il için uyarı

Hafta sonu tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan yağış şiddetini artıracak. Yağışla birlikte saatteki hızı yer yer 100 km'ye kadar çıkması beklenen karayel fırtınası için Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD su baskını, çatı uçması, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı herkesin dikkatli olması konusunda uyardı. Öte yandan Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre ise olumsuz hava koşulları nedeniyle 40 sefer iptal edildi.

(Video) Meteoroloji'den 66 il için uyarı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, bugün Trakya'dan başlayarak yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.

Ayrıca fırtına da etkili olması beklenirken İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi.

Türk Hava Yolları İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

Marmara Bölgesi'ne hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Meteoroloji'nin ardından İstanbul Valiliği'nden de turuncu kodlu bir uyarı geldi.

Valiliğin resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekilde: "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz