Xero Abbas'tan Kardeşlik Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen Xero Abbas konserine çok sayıda kişi katılırken, Abbas, seslendirdiği şarkılardan sonra yaptığı konuşmada kardeşlik mesajı verdi.

Xero Abbas'tan Kardeşlik Mesajı

Edebiyat Araştırmaları Topluluğu (Cıvaka Lekolinen Weteye), Mardin Artuklu Üniversitesi Mehmet Kılıçlar konferans salonunda konser düzenledi. Kürt sanatçı Xero Abbas'ın katıldığı konserde çok sayıda kişi konferans salonunu doldurdu. Konser salonunda Kürt, Arap, Süryani ve Türkler bir arada bulundu. Bir saat gecikmeli başlayan konserde sahne alan Xero Abbas, sahneye çıkmasıyla salondan büyük alkış aldı.

KARDEŞLİK MESAJI

Abbas'da salondakileri selamladı. Seslendirdiği "Lo Welato" şarkısından sonra bir konuşma yapan Abbas, Mardin'de olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, bu topraklarda yaşayan Türk, Kürt ve Arapların artık birbirlerine düşmanlık etmelerini bırakması gerektiğine vurgu yaptı. Abbas, kardeşliğin daha da pekişmesi için gençlerin artık ölmemesi gerektiğini ve ölen gençlere yazık olduğunu kaydederek, sanatçıların bir araya gelerek bu sorunun çözülmesi için katkı sunmaya çağırdı.

Konuşmanın ardından şarkılarına devam eden Abbas, slov parçalarını seslendirdi. Konser sonunda Abbas ile hayranları fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz