Yağmur rahmeti serinletti

Mardin’de, Temmuz ayında aniden bastıran yağmur vatandaşları serinletti. Sıcaklığın 45 dereceye vardığı Mardin'de, serinliğin Ramazan ayı orucuna denk gelmesi vatandaşlara ayrı bir rahatlık sağladı.

Yağmur rahmeti serinletti

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yağmur için şükrettiklerini belirterek, “Allah, kullarına bu mübarek Ramazan ayında sürpriz yaptı. Rabbimizin bu sürprizleri rahmet ve merhameti olarak algılıyoruz.” dedi.

Metroloji yetkililerinin, Çarşamba günkü (dün) Mardin için beklenen hava tahmini gece 30, gündüz gölgede 40 derece sıcaklık, yüzde 11 nem, güneyden esecek rüzgârın saatteki hızı ise 9 kilometrebekleniyordu. Metrolojiyi de yanıltan Mardin’deki hava şartları, öğleden sonra aniden bulutların oluşması ve sağanak yağışın bastırması ile değişkenlik gösterdi.

ANİ BASTIRAN YAĞMUR

Aniden bastıran yağmur ile birlikte bazı vatandaşlar hazırlıklı bir şekilde şemsiye açarken, bazıları da araçlara binerek korunmaya çalıştı. Ana cadde ve ara sokaklarda küçük göletlerin oluşmasına neden olan sağanak yağış yaklaşık 20 dakika sürdü. Ramazan ayının 6’ncı gününe rastlayan bu ani yağış, özellikle oruç tutan vatandaşlar açısından da büyük bir rahatlama sağladığı belirtildi.

HAVA SICAKLIĞINI DÜŞÜRDÜ

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaz mevsiminin temmuz ayı sonunda, ani gelen yağmura şükrettiklerini belirterek, “Mevla eylerse ne güzel eyler. Ramazan orucunda 40-45 derece arasında başgösteren hava sıcaklığı ardından gelen bu yağışlar Ramazan’ın bereketi olsa gerek. Allah, kullarına bu mübarek Ramazan ayında sürpriz yaptı. Rabbimizin bu sürprizleri rahmet ve merhameti olarak algılıyoruz.” yorumunda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz