Görüş Bildir

Yalova'da 19 mayıs coşkusu

Yalova'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı.

Yalova'da 19 mayıs coşkusu
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Vali Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, 19 Mayıs'ın, vatan toprakları işgal edilmiş, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi. Kaplan, şöyle dedi:

KENETLENEREK KAZANILAN ZAFER
"19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi, onun önderliğinde genç-yaşlı, kadın-erkek milletimizin tüm bireylerinin katılımıyla inançla yürütmüş ve bir zafere dönüşmüştür. Türk ulusunun kahraman ordumuzla kenetlenerek kazandığı bu zafer, Atatürk’ün Türk gençliğine en büyük armağanıdır. Tarihimiz boyunca ulusumuz her zaman gençlerine güvenmiş, onlar da bu güvenini hiçbir zaman boşa çıkartmamıştır."
Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi Üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. ADD Yalova Şubesi üyeleri, karanfil bıraktıktan sonra meydandaki gösterileri izledi.
Kutlamalar kapsamında TUFAG Halk Oyunları ekibi gösteride bulundu. Halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından Vali Cebiroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, kurulan spor stantlarını inceleyerek buradaki gösterileri izledi. DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi