Yalova'da 'dini anket' tepkisi

Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, dini sorular içeren bir ankete yönelik tepkiyle ilgili, ''Bu tez çalışması Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ilgili olup, bizi uzaktan yakından ilgilendirmemektedir. Okullarda, öğrencilere yönelik bir anket çalışması olmamıştır'' dedi.

Yalova'da 'dini anket' tepkisi

Cezmi Türk Göçer, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
''Bazı internet gazetelerinde 'Anket Skandalı' başlığı ile yayınlanan haberde bahsi geçen anket çalışması, Uludağ Üniversitesi yüksek lisans öğrencisinin 'tez konusu' olup, Yalova'da yaşayan Roman vatandaşlara yönelik olarak, Roman Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine gidilerek gerçekleştirilmiştir. Okullarda, öğrencilere yönelik bir anket çalışması olmamıştır. Valiliğimizin iznini gerektiren bir çalışma olmadığından, haberde geçen 'Yalova Valiliği'nin bir olur ya da izin verdiği' yönündeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tez çalışması, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesiyle ilgili olup, bizi uzaktan yakından ilgilendirmemektedir.''
Ankete tepki gösteren Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, anket soruları karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, ''Bu konunun araştırılmasını istiyoruz. Böyle sorularla rencide edilmek istemiyoruz. Bu bizi çok üzdü. Bizim için vatan, din, namus çok önemli. Çok rahatsız oluyoruz. Çünkü, biz dinimize bağlıyız'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz