Yaralar sarılıyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör saldırıları nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yaralar sarılıyor!

Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde oturan vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizliyor.

Bazı vatandaşlar belediyeye bağlı temizlik görevlilerinin çalışmadığını kaydederek, bu duruma tepki gösterdi.

DEDAŞ ekipleri de kent merkezinde onarım çalışmalarına başladı.

Mardin Valiliği bünyesinde kurulan zarar tespit komisyonu, ilçe merkezinde iş yerlerinde zarar tespit çalışması yapıyor.

Nusaybin Cizre karayolu da ulaşıma açıldı.

- Terör mağdurlarına kira yardımı

Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasağın kaldırılmasıyla vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Terör mağdurları için kriz masaları oluşturulduğunu aktaran Sarı, patlayıcıların imhası, arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği ve etrafı telle çevrili Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerde oturan vatandaşlar için kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Kriz masasında hasar tespit ve zarar tespit komisyonları kurulduğunu kaydeden Sarı, şöyle dedi:

"Evleri yasaklı mahallelerde kalan vatandaşlarımızın, kriz masasına başvurarak kayıt yapmaları halinde ev kiralarını karşılayacağız. 6 mahallede evleri bulunan vatandaşlarımız yapılacak ön incelemeden sonra eşyalarının tahliyesine yardımcı oluyoruz. Başka yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız da bulundukları yerdeki Kaymakamlıklara başvurarak kira yardımlarını alabileceklerdir. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz