Yarım asırdır baba mesleğini sürdürüyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Recep Kılıçkap (56), yarım asırdır babadan kalma ayakabı tamirciliği mesleğini sürdürüyor.

Yarım asırdır baba mesleğini sürdürüyor

Mesleğe 14 yaşında başlayan Kılıçkap, sağlığı elverdiği sürece çok sevdiği baba mesleğini yaşatacağını söyledi.

Babasının yanında çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliği mesleğini 42 yıldır severek yaptığını anlatan Kılıçkap, "Ayakkabı tamirciliği zor zanaat, ince meslektir. İtina gerektirir. Tamiri orijinaline yakın yapacaksın. Hele şimdi gençlerimiz daha orijinal istiyor. Eskisi gibi tahta çivi ya da normal çivi çakıp veremiyorsun. Daha temiz yapmak gerekiyor. Ayakkabıda her türlü tamiri yapıyorum." ifadelerini kullandı.

AYAKKABI TAMİRCİLİĞİ

Kılıçkap, ayakkabı tamirciliği mesleğininin de yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer aldığını anımsatarak, çırak bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Ne iş olursa olsun severek yapılması gerektiğini savunan Recep Usta, şu tavsiyelerde bulundu:

"Sevmediğin işi yapmayacaksın. Eğer bir işi seviyorsan müşteri de memnun olur, sen de memnun olursun. Sadece para için sanat yapılmaz. Güzel bir iş ortaya konmazsa müşterileri memnun edemezsin. Bir kere insanları kandırır, ikinci sefer kandıramazsın. Bizden sonra kim yapar, onu bilemem. Allah ömür verirse elim ayağım tuttuğu sürece çalışacağım."

Kaynak: Diyarbakır Söz