Yavru kedileri köpekler parçaladı

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir kişinin kenarına bıraktığı 3 yavru kediden 2'si, bir süre sonra 5 sokak köpeği tarafından parçalandı. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olay tepkiyle karşılanırken, kedileri terk eden kişinin bulunup cezalandırılması istendi.

Yavru kedileri köpekler parçaladı
Olay dün saat 08.00 sıralarında Çifteler ilçesi Ada Mahallesi'nde meydana geldi. Hafif ticari bir araçla sokağa gelen bir kişi, siyah poşet içerisindeki 3 yavru kediyi yol kenarındaki otların arasına bırakıp uzaklaştı. Bir işyerinin güvenlik kamerasının saniye saniye kaydedildiği olayda 3 yavru kedi bir süre sonra yol ortasına çıkıp şaşkın halde sağa sola bakıyor. Görüntülerde daha sonra kediler ortadan kayboluyor bu kez sokak köpekleri sokağa geliyor. 5 sokak köpeği yol kenarındaki otların duvara yakın bölümüne doğru gitmeye başlıyor. Köpekler burada fark ettikleri yavru kedilerden 2'sine saldırıp parçalıyor.
Yavru kedilerle ilgili güvenlik kamerası görüntüleri, üzerinden cep telefonuyla çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde yayındı. Tepki gören olayda Ahmet Ufuk Işık adlı üniversite öğrencisi de facebookunda görüntüleri paylaşıp kedileri terk eden kişinin bulunup cezalandırılması için kampanya başlattığını duyurdu. Işık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5'inci Bölge Eskişehir Şube Müdürlüğü'ne yazdığı dilekçesini de facebook sayfasında yayınladı. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:
"Bir araçtan inen şahıs siyah bir poşete koyduğu 3 adet yavru kediyi terk etmiş ve gitmiştir. Güvenlik kamerasına yansıyan bu terk etme olayının ardından bölgedeki sokak köpekleri tarafından fark edilen yavru kedilerden ikisi köpekler tarafından parçalanmıştır. Bilindiği üzere Hayvanları Koruma Kanunu Madde 5'te 'Ev ve süs hayvanları ile kontrollü hayvanlardan, doğal yaşama ortamlarına tekrar uyum sağlayamayacak durumda olanlar terk edilemez; beslenemeyeceği ve iklimine uyum sağlayamayacağı ortama bırakılamaz. Ancak, yeniden sahiplendirme yapılabilir ya da hayvan bakımevlerine teslim edilebilir.' Ve Yasaklar başlıklı 14. Maddenin a bendinde 'Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' yasaktır hükümleri yer almaktadır. Henüz 2 aylık bile olmayan, insandan kaçmayan üç küçücük yavrunun anne memesinden koparılıp bilmedikleri bir yere atılmaları düpedüz bu hayvanları ölüme terk etmektir. Eğer bu kedileri köpekler parçalamasaydı da insan desteği olmaksızın kendi başlarına hayatta kalmalarının mümkün olmadığı aşikardır. Dolayısıyla Eskişehir'de vicdanları derinden yaralayan bu vahşete imza atan aracın sahibinin tespit edilerek hakkında yasal sürecin başlatılmasını arz ederim."

Kaynak: Diyarbakır Söz