Yeni teşvik paketinden umutluyuz

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik paketinden umutlu olduklarını söyledi.

Yeni teşvik paketinden umutluyuz

Yeni teşvik paketinin Batman ve diğer 6. Bölge illeri için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Nasıroğlu, Batman’ın komşu ülkelere yakın mesafede bulunan konumuyla önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekti.

Nasıroğlu, "Ürünlerin nakliye maliyetlerinin ve işçilik maliyetlerinin önemi son yıllarda çok fazla arttı. Bu yüzden Batman’ın önemli pazarlar olan Irak, İran, Suriye ve Ortadoğu’ya çok düşük nakliye maliyetleri ile ürün ihraç etmek mümkündür. Yeni teşvik paketiyle birlikte artık ilimizde yatırım yapacak firmaların işçilik maliyetlerinde de neredeyse yüzde 40 yüzde 50 bir avantaj oluşacak olması ilimizi çok cazip bir yer haline getirecektir.” dedi.

Daha önceki teşvik paketinin içeriğine inşaat ve yapı işlerinin girmediğini bu sebeple yatırımcıların asgari yatırım tutarlarına ulaşmakta güçlük çektiğini belirten Nasıroğlu, yeni teşvik paketiyle bu sıkıntının kalktığını ileri sürdü.

Yeni paket ile teşvik kapsamına makine-teçhizatın yanı sıra fabrika inşaatının da girmesinin çok olumlu bir hamle olduğuna vurgu yapan Nasıroğlu, “Böylece yatırımcılar, yatırıma harcadıkları her kalemin yaklaşık yüzde 50 -55’ini vergilerinden düşmek suretiyle geri alabilecekler. Bunun yanı sıra Kurumlar vergisi ve Gelir Vergisinde, KDV ve diğer istisnalar ile yatırımları çok karlı hale getirecek çok sayıda imkan sağlanmış olmaktadır.” diye konuştu.

Teşvik paketinin çok olumlu olmasının yanı sıra uygulama aşamasında bir takım engellerin bulunduğunu açıklayan Başkan Nasıroğlu, özellikle Batman Organize Sanayi Bölgesinin şimdiden dolmuş olması ve yatırım için yer bekleyen 50 yatırımcının bulunması gibi konularda bir takım sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Teşvik paketinden yaklaşık 150 yeni yatırım beklediklerini belirten Nasıroğlu, “Bu yatırımlar için tahsis edilmesi gereken arsaların alt yapı, düzenli enerji ve parselasyonun hızla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Teşvik paketinden Batman’ın daha çok faydalanabilmesi ve Batman OSB’nin genişletilmesi için gerekli kamulaştırmaların daha hızlı yapılması, alt yapıların kaynak sıkıntısından dolayı yavaşlamaması ve 2. OSB için çalışmaların daha da hız kazanması gerektiğini bu konularda da Maliye Bakanımızın ve Valiliğimizin gerekli hassasiyeti göstereceklerini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

-CİHAN-

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler