Görüş Bildir

'Yeşil' kod adlı Yıldırım olduğu öne sürülen Özer'in mezarı boş kaldı

BELÇİKA'da kanserden ölen ve aynı ülkede yayın yapan bir internet haber sitesinin iddiası üzerine 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu öne sürülen Mahmut Özer'in Erzincan'da bulunan mezarı boş kaldı

'Yeşil' kod adlı Yıldırım olduğu öne sürülen Özer'in mezarı boş kaldı
BELÇİKA'da kanserden ölen ve aynı ülkede yayın yapan bir internet haber sitesinin iddiası üzerine 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu öne sürülen Mahmut Özer'in Erzincan'da bulunan mezarı boş kaldı. Cenazeye İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA testi yapıldı, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım olmadığı ortaya çıkan Mahmut Özer'in cenazesi, İstanbul'da kimsesizler mezarlığına defnedildi. 
Belçika’nın Vervier kentinde hastanede kanser tedavisi gören Mahmut Özer, geçtiğimiz yıl 3 Temmuz Cuma günü yaşamını yitirdi. Mahmut Özer'in cenazesini vasiyeti üzerine arkadaşı Süleyman Yarol tarafından Erzincan’a getirilerek geçen 9 Temmuz günü Terzibaba Mezarlığı’nda toprağa verildi. Belçika'da yaşayan Türkler'e yönelik haberler yapan 'belturkhaber' adlı internet sitesi, hayatını kaybeden kişinin Mahmut Özer adına düzenlenen kimlikle Belçika'nın Vervier şehrinde yaşayan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım olduğunu ileri sürdü.
Yazar Musa Anter'in öldürülmesi, yazar Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında Diyarbakır'da açılan ve güvenlik gerekçesi ile Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Mahmut Özer’in Mahmut Yıldırım olup olmadığının tespiti için mezarının açılmasına karar verildi. Bunun üzerine 21 Ekim 2015 günü Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik nezaretinde, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin gözetiminde Mahmut Özer’in mezarı görevliler tarafından açıldı. Cenazesi tabuta konulan Mahmut Özer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na ait cenaze nakil aracı ile kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’nda cenazeden alınan DNA örnekleri ile sanık Mahmut Yıldırım’ın iki çocuğundan alınan örneklerini karşılaştırıldı ve Aralık 2015 tarihinde defnedilen kişinin ‘Yeşil olmadığını açıklandı. Bunun üzerine cenaze sahip çıkan olmadığı için İstanbul'da kimsesizler mezarlığında toprağa verildi. 
İddia üzerine Erzincan'da bulunan mezarı açılan Mahmut Özer’in İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, kimsesi olmadığından, İstanbul’da kimsesizler mezarlığında toprağa verildiğini belirten yetkililer, "Herhangi bir yakınının bulunmaması ve kimsesiz olması nedeniyle kimsesizler mezarlığına gömüldü. Cenaze 15 gün bekletildikten sonra defnedildi. Sonradan yakını çıkması halinde mezar açılır ve cenaze yakınına teslim edilir" dedi.
Öte yandan cenazeyi Belçika’dan Türkiye’ye ve oradan da Erzincan’a getiren Süleyman Yarol, o tarihte "Cenaze Yeşil'in mi?" sorularına "Ne alaka? Arkadaşım Mahmut Özer, Belçika'da kanser hastalığından tedavi görürken öldü. Mahmut'un kimsesi yoktu. Vasiyeti üzerine cenazesini Erzincan'a getirdim" yanıtı vermişti. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi