Görüş Bildir

Yeşil; projelerle sorun çözdük!

Yeşil, 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde “Mavi Liste” de bir daha aday olduğunu açıkladı.

Yeşil; projelerle sorun çözdük!

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde “Mavi Liste” de bir daha aday olduğunu açıkladı.

DTB’nin 1 Nisan’da yapılacak olan seçim çalışmaları devam ediyor. DTB Başkanı Engin Yeşil, borsa üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyerek “Mavi Liste” ile seçimlere yeninden aday olduklarını belirtti. Bir otelde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yeşil, bölgenin güçlü ve dinamik sivil toplum kuruluşlarından bir olan DTB’de göreve geldikleri 2 yıllık süre içerisinde başlattıkları projeleri tamamlamak amacıyla yola devam kararı aldıklarını belirtti.

“Sorunların çözümü için projeler ürettik”

Kentte hizmet zamanı ve çağdaş borsacılık anlayışı ile devam edeceklerini vurgulayan Yeşil, “Diyarbakır Ticaret Borsasında iki yıllık süreç içerisinde kentimizin ve üyelerimizin sosyal ve ekonomik alanlarındaki sorunlarına ilişkin çözüm arayışları içerisinde olduk ve projeler ürettik. Öncelikle iki yıllık süreç içerisinde bölge üreticisinin, ürettiği ürünlerin piyasada hak ettiği değeri bulabilmesi için tam donanımlı Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvarını kurduk ve bu laboratuvarımızda yapılan analizler uluslararası standartlara uygun yapılmaktadır. Üyelerimize hizmeti en kaliteli ve ulaşılabilir bir noktada vermek için Bismil ilçemizden başlayarak iş yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerimizde tescil büroları açmaya başladık ve Bismil ilçemizin ardından Ergani ilçemizde de tescil büromuzu tamamlayarak üyelerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bölgemizin En önemli gelir kaynağı olan tarımsal üretim konusunda araştırmaların yapılacağı, yeni deneme çalışmalarının organize edileceği ve uzaktan ürün algılama sisteminin kurulacağı borsa tarım kompleksinin fizibilite çalışmaları yapılmış ve proje aşamasına gelmiştir” dedi.

“Borsamızı 5 yıldızlı borsa konumuna getirdik”

İki yıllık süreçte yapılan çalışmaları anlatan Yeşil, “Borsamızda verilen hizmetin kalitesini artırmak, üye memnuniyetini sağlamak için Kalite Yönetim Sistemi İSO 9001 belgesini aldık ve daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsamızın 5 yıldızlı borsalar arasına girmesini sağlayan TOBB Akreditasyon sistemini gerçekleştirerek, Diyarbakır Ticaret Borsamızı 5 yıldızlı borsa konumuna getirdik. Üreticilerimizin ürün kalitesine ve verimini artırmalarına yönelik sahada bilgilendirme eğitimleri projemizi de hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda uzman ekiplerimiz tarafından üreticilerimiz bilgilendirilmektedirler. Kentimiz ve üyelerimiz için önemli olan bu projelerimizi tamamlamak, yeni projelerimizi hayata geçirmek, ilimize ve bölgemize yönelik hizmetlerimizi sürdürmek amacıyla ‘kentte hizmet zamanı ve çağdaş borsacılık anlayışı’ ile Diyarbakır Ticaret Borsası yönetimine Mavi Liste ile yeniden aday olduğumuzu belirterek, ilimizde yapılacak olan Oda ve Borsa Seçimlerinde aday olan tüm gruplara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi