Görüş Bildir

Yetimler sevindi!

Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Diyarbakır'da terör mağduru ile Suriyeli 450 yetim çocuğa ayakkabı yardımı yaptı.

Yetimler sevindi!

Yetim-Der Yardım Komisyonu Başkanı Vedat Bilge, merkez Kayapınar ilçesinde bir mağazada çocuklara yapılan yardım sonrasında yaptığı açıklamada, havaların soğuk olması nedeniyle çocuklar üşümemesi için hayırsever vatandaşlardan yardımlar topladıklarını, bu sayede 450 yetim çocuğa ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi.

KIŞ YARDIMI

Havaların soğuk ve yağışlı olmasından dolayı, çocukların okula giderken ayaklarını üşütüp hasta olmamaları amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden Bilge, yetim çocukların çoğunun okula gittiğini, dernek olarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.

Her ay düzenli şekilde çocuklara yardım ettiklerini dile getiren Bilge, "Bundan önce onların elbise ihtiyacını karşıladık. Terör mağduru ile Suriyeli yetimlere yönelik yardımlarımız sürecek. Kendi imkanlarımız ölçüsünde yapabildiklerimizi yapıyoruz. Ama yetmiyor. Ulaşmamız ve yardım etmemiz gereken çok yetim var. Hayırsever vatandaşlar imkanı ölçüsünde az bile olsa yardım etsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi