Görüş Bildir

Yetimler Yararına Kermes!

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami önünde İHH (İnsani Yardım Derneği) Diyarbakır Şubesi tarafından, yetimler yararına kermes düzenlendi.

Yetimler Yararına Kermes!

Düzenlenen kermes hakkında bilgi veren İHH Diyarbakır Şubesi Kermes Sorumlusu Ayetullah Tekin, düzenledikleri kermesten gelecek geliri yetimler yararına kullanarak, yetimleri sevindirmek amacı ile böyle bir kermes düzenlediklerini belirtti.

YETİMLER YARARINA

Tekin, ”Diyarbakır ve ilçeleri ile beraber bizim kendi sitemize kayıtlı 700’e aşkın yetim sayımız var. Bunlar zaten daha önce belirlenmiş yetimlerdir. Kermesten gelecek geliri bu yetimlerin eğitiminde kullanacağız. Kermesimiz sadece bir günlüktür ve elhamdülillah gördüğünüz gibi bir ilgi de vardır, ilgilerinden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Vatandaşların kesinlikle bu tür organizasyonlara destek vermelerini tavsiye ediyoruz ve sürekli gündemlerinde tutmalarını tavsiye ediyoruz. Peygamber Efendimiz de bir yetimdi ve bu yetimlerimizde aynı şekildedir. Onlara sahip çıkmamız gerektiğini, başkalarına kaptırmamamız gerektiğini belirtiyorum.” dedi.

İSLAMİ STK'LARIN DESTEĞİ

Bazı güçlerin ve örgütlerin yetim çocukları kendi kötü emellerine alet etmelerine karşı uyarı ve tavsiyelerde bulunan Tekin, “Özelde Diyarbakır’da genelde Türkiye ve dünyada, İslami STK’lar bu tür çocuklara sahip çıkarsa, bu çocuklar başkasının kötü emellerine alet olmayacak. Dolayısıyla bizim bu konuda çok daha fazla bir gayret içerisine girmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi