Yıkıma tepki

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle kirada oturdukları evlerini terk etmek zorunda kalan 10 aile ve yakınları, Bağlar ilçesinde yaşamlarını sürdürmek için inşa ettikleri 7 katlı binayı kaçak olduğu gerekçesiyle yıkan DBP'li Bağlar Belediyesine tepki gösterdi.

Yıkıma tepki

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kirada yaşamlarını sürdürdükleri evleri terk eden terör mağdurları kendi imkanları ile inşa ettikleri 7 katlı binayı kaçak olduğu gerekçesiyle yıkan DBP'li Bağlar Belediyesine tepki gösterdi.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil Sokak'ta yaşamlarını sürdürdükleri 7 katlı binanın 8 Eylül'de polis ve zabıta ekiplerince alınan önlemlerle yıkılmasına tepki gösteren terör mağdurları ve yakınları Bağlar Belediyesi önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapmak isteyen grup, emniyet tarafından izin verilmemesi üzerine belediye binasına yakın bir alana geçti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kemal Yiğit, Diyarbakır'da yapılan yıkımın haksız ve hukuksuz olduğunu savunarak, bu durumu halka duyurmak istediklerini söyledi.

DBP'li belediyeye tepki

Yıkılan binadan kendisinin de bir ev aldığını ifade eden Yiğit, mahkeme kararı kesinleşmeden belediye ekiplerince sözde "yıkım kararı" olduğu iddia edilerek binanın yıkıldığını öne sürerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yıkım esnasında belediye ekiplerine yapılan işlemin hukuksuz olduğu ve kanunsuz emir uygulandığı ifade edilse de bu itirazlar ne yazık ki sonuç vermedi ve yıkım devam etti. Belediyenin hukuka aykırı ve kanunsuz olarak aldığı yıkım ile binada oturan konut sahipleri ciddi maddi ve manevi zararla karşı karşıya bırakıldı. Yıkılan binanın emsalleri bölgede çok fazla olmasına rağmen sadece bizim bulunduğumuz konutların yıkılması belediyenin kötü niyetli olduğunun açık kanıtıdır. 'Bu benim ideolojimi taşıyor, buna eyvallah', 'Bu benim ideolojimi taşımıyor, binasını yıkalım' şeklinde bir kanun, vicdan ve hukuk yoktur. Bağlar Belediyesi şimdiye kadar kaç konutu böylesi bir şekilde yıktı? Yıkımı gerçekleştirilen binanın yanında emsal yüzlerce kaçak yapı varken şimdiye kadar onlara müdahale edilmemesi ne şekilde izah ediliyor? Konutların yıkılması ne hukuksal olarak ne de toplum vicdanı ile açıklanamaz."

Yiğit, binada yaşayan vatandaşların zararlarının hesap edilmediğini savunarak, burada oturanların çoğunluğunun terör mağduru olduğuna işaret etti. Yiğit, belediyenin insanlara ayrımcılık yaptığını iddia etti.

- "Bu haksızlık giderilmelidir"

Kanunsuzluk varsa bunun herkes için geçerli olduğunu dile getiren Yiğit, şunları belirtti:

"Belediye arkadaşlarımızdan rüşvet talep etmiştir. Parayla, rüşvetle bu işler olmaz. Burası bir hukuk devletidir. Süreç içerisinde belediyeye yapılan ruhsat almaya yönelik tüm başvurular işleme konulmadan reddedilmiştir. Var olan bu durumun iyileştirilmesi için tarafımızca ne gerekiyorsa yapılmıştır ancak belediye tarafından bu iyi niyetli çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Bu haksızlık giderilmelidir."

Yiğit, mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirterek, maddi ve manevi zararların büyümesinin engellenmesini beklediklerini aktardı.

Yıkılan binada amcasının da evi olduğunu dile getiren İkra Nur, "Amcamın evini yıkmışlar, Allah da onların evini yıkacak." diye konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kirada yaşamlarını sürdürdükleri evleri terk eden terör mağdurlarının kendi imkanları ile Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde inşa ettiği 7 katlı bina, 8 Eylül'de kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesince yıkıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz