Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmadır

Öğer, yılbaşı kutlamalarını “kültürel yozlaşma” olarak değerlendirirken, alkol ve şans oyunlarına karşı, vatandaşları uyardı.

Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmadır

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öğer, “Noel ve Yılbaşı” adı altındaki kutlamaların, İslami değerlerle örtüşmediği gibi, “kültürel yozlaşma” olarak değerlendirip, alkol ve şans oyunları konusunda, vatandaşları uyardı.

TOPLUMSAL DEĞERLERLE ÖRTÜŞMÜYOR

Yeni yıla sayılı günler kala uyarıda bulunan Öğer, yaptığı yazılı açıklamada yılbaşı gecesi yapılan kutlama ve eğlencelerin yeni bir yıla girerken, şans değil, şanssızlıklara kapı araladığını söyledi.  Öger, “Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de o gece kendinden geçen, alkolün etkisinde olup guruplar halinde taciz yapan ve de tacize uğrayan, aşırı promilden dolayı gecenin sonunda trafik kazaları, şiddet vakaları basın için haber kaynağı olmasından ziyade toplumun yapı taşlarının yerinden oynadığı, toplusal değerin ve gelecek günlerin yıkım göstergesi olarak bilinmelidir” dedi.

TAMAMEN KÜLTÜREL YOZLAŞMADIR

Yılbaşı kutlamalarını “kültürel yozlaşma” olarak niteleyen Öğer, şunları ifade etti: “Yapılması gereken bir yılı kapatıp diğer bir yıla girerken kişinin bir muhasebe yapması, var olan olumsuz davranışlarının tekrarlanmaması noktasında bir programla hayatını idame etmesidir. Yeni bir yıla girerken yasal olan ama kamu vicdanında legal ve faydalı olmayan semavî dinlerde haram ve günah olan şans oyunları vasıtasıyla umut tacirlerine paranızı, alkole sağlığınızı ve geleceğinizi feda etmeyelim 2023'ün hayatınızda var olan olumsuz bütün davranış ve bağımlılıklardan uzak sağlık, huzur ve Neşe getirmesini temenni ediyoruz. En büyük şansımız yeni bir yıla başlamamızdır.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler