Yıldırım'ı yalnız bırakmadılar

Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Sur ilçesinde PKK'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ailesini kaybeden acılı Necati Yıldırım'ı Kurban Bayramı'nda yalnız bırakmadı.

Yıldırım'ı yalnız bırakmadılar

Gürbüz, beraberindeki kamu kurum müdürleriyle ilçeye bağlı Ortayazı köyünde 10 Ağustos'ta çevi̇k kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lılarca bombalı araçla düzenlenen saldırıda eşi Behi̇ye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın'ı kaybeden Yıldırım'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti.

Gürbüz, Yıldırım'a sabır diledi ve  bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu. PKK'nın nasıl vatan haini olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Gürbüz, şunları söyledi:

"Bunların yaptıkları Kürt halkına özgürlük mücadelesi değil, tam tersi Kürt halkını öldürme mücadelesidir. PKK'dan başka Kürt halkına daha fazla zarar veren bir örgüt daha yoktur. Bunlar dinsiz, imansız, herhangi bir vicdan sahibi olmayan insanlardır. Hiçbir adalet duygusu olmayan örgüttür."

Teröristlerin bayramda bile bombalı saldırı gerçekleştirdiğini belirten Gürbüz, "Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. İlçe olarak acımız büyük. Aile olarak da senin acın büyük. Bunun farkındayız. Her zaman da yanındayız. Allah mekanlarını cennet eylesin." dedi.

- "Bu acıya nasıl dayanacağımızı bilmiyorum"

Gözyaşlarına hakim olamayan Yıldırım da geçen Ramazan Bayramı'nda ailesiyle birlikte olduklarını anlatarak, "İçim yanıyor. Acım büyük. O korkunç günde sevdiğim 5 yakınımı kaybettim, tek başıma kaldım. Ateş beni yakıyor. Allah bu olaya sebebiyet verenleri de yaksın. Bu acıya nasıl dayanacağımı bilemiyorum."  Ziyarette hayatını kaybedenler için Kur'an okunarak, dua edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz