Görüş Bildir

Yoksula su ucuz!

Diyarbakır'da dür gelirli aileler başta olmak üzere, şehit aileleri ve taziye evlerine içme suyunda yüzde 50 indirim uygulanacak.

Yoksula su ucuz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi vatandaşların içme suyunda yüzde 50 İndirim yaptı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında alınan Büyükşehir Belediye Meclisinin 27 Kasım 2019 tarih ve 340 Sayılı Kararı ile uygulanacak olan yeni su tarifesine göre fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu yüzde 50 indirimli olarak kullanacaklardır." denildi.

YÜZDE ELLİ İNDİRİM

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Alınan bu karar ile Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olmayan 3294 Sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen eşi vefat eden kadınlar, 2828 Sayılı Kanunda belirlenen öksüz ve yetimler, 2022 Sayılı Kanuna göre; 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz, kimsesiz vatandaşlar, engelli, muhtaç vatandaşlar, asker ailesi, muhtaç asker çocuğu, şehit yakınları, gazi ve milli sporcular ve taziye evlerinde kullanılan su 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu yüzde 50 daha ucuza kullanacaklardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi