Yol rezaleti

Yol rezaleti

Yol rezaleti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde etkisini sürdüren şiddetli yağış ve kar, karayolunda tahribata neden olurken, karayolları ekipleri yama çalışması başlattı.

Silvan ile Diyarbakır birbirine karayolu ilçe merkezi girişi ve geçiş bölümlerindeki çukurlar, asfalt yamalar ile kapatılıyor. Karayolları ekipleri tarafında Silvan'da sürdürülen yama kapatama çalışmalarının yarım bırakılmasına Şoförler Odası tepki gösterdi.

ŞOFÖRLER TEPKİLİ

Silvan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tapancı, "Silvan Diyarbakır karayolunda oluşan bu tahribatlardan dolayı şoförler odası olarak rahatsız olduk. Oluşan çukurlar araçlara aşırı derecede zarar veriyor. Çukurlardan kaçan arkadaşlarımız bazen kaza geçiriyor ya da kaza tehlikesi yaşıyor. Yetkililerden bu olayı derhal el atmasını istiyoruz. Yama kapatma çalışmaları yarım yapıldı. ya bir işi tam yapın ya da böyle yarım Yamalak bırakmayın. Yamalarda da bu saatten sonra çare olmayacaktır.

ÖLÜMLÜ KAZALAR

Kalıcı bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Bugün hava koşulları iyi. Yarın daha da kötü olabilir. Tahrip olan yolun tümü yerinden sökülüp, yenide asfalt yapılması gerekiyor. Bir yıl geçmeden tüm yolda çukurlar oluştu gerekli denetim olmayınca yollar böyle yağışlar sırasında tamamen çukura dönüşüyor. Yetkililer yol yapım çalışmaları yapılırken, zamanında denetim yapmalılar. Yolsa böyle tahribatlar olur" dedi. Araç sürücüleri bozulan yolların yama ile kapatılmasının sadece geçici bir çözüm olduğunu ifade ederek kalıcı ve sağlam bir karayolunun istediklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz