''Yoldaşlar zindana, fırsatçı Bengi Batman'a girdi''

Bodrum'da Ramazan ayında plajda Deniz Uyan ile görüntülendiği eşinin boşadığı BDP'nin de verdiği 1 yıl cezası biten BDP Milletvekili Bengi Yıldız'ın seçim bölgesi Batman'a gidişi tepki topladı. Kentin değişik noktalarına Yıldız ile Uyan'ın plajda çekilen fotoğraflarının yer aldığı afişler asıldı.

''Yoldaşlar zindana, fırsatçı Bengi Batman'a girdi''

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, 2011'de Bodrum'da bir bayanla plajda samimi fotoğrafları bir gazetede haber oldu. Yıldız, Bodrum'a bir aile dostunun düğünü için geldiğini ve plajda birlikte alkol içtiği Deniz Uyan'ın da aile dostu olduğu kaydederek haberlere tepki gösterdi.

AFİŞLERLE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Bengi Yıldız'ın eşi İlknur Yıldız, Deniz Uyan'ı tanımadığını ifade ederek boşanma davası açtı. Tek celsede boşanan Bengi Yıldız'a BDP 1 yıl parti çalışmalarına katılmama cezası verdi. Yıldız, bu süre içerisinde İstanbul Belediyesi'nde çalışan Deniz Uyan ile evlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aralarında Batman'ın da bulunduğu 5 kentte geçtiğimiz hafta KCK operasyonu düzenledi. Partisinin verdiği aktif siyaset yasağı biten BDP'li Bengi Yıldız, KCK operasyonlarına tepki göstermek için soluğu seçim bölgesi Batman'da aldı.

ASILAN GAZETE AFİŞLERİ

Operasyonlarda 31 kişi tutuklanırken, Bengi Yıldız'ın kente gelişini protesto etmek için kimliği belirsiz kişiler Batman'ın en işlek caddelerine afiş astı. Yıldız ile Deniz Uyan'ın Bodrum'da mayolu fotoğrafının yer aldığı afişlerde Türkçe ve Kürtçe, "Yoldaşlar zindana, fırsatçı Bengi Batman'a girdi, (heval here zindane Bengi te Batman'a) yazıldı.

İmralı'daki Abdullah Öcalan sıkça kullandığı ile PKK ve BDP'nin jargonu haline gelen "pratik" ifadesiyle "Bengi pratiği" ile ti'ye alınarak tepki gösterilen afişler Batman Belediye zabıta ekipleri toplandı. Kimliği belirsiz kişilerin ayrıca bastırdıkları el ilanlarını da sabah erken saatlerde esnaflara dağıttığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz