Zabıtadan yaz denetimi

Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri havaların ısınmasıyla satışları artan dondurma üretimini ve satışını yapan işyerlerinde denetim yaptı. 27 işletmede denetim yapan ekipler, eksiklikleri olanları uyarı cezası verildi.

Zabıtadan yaz denetimi

Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin halkın sağlığını koruma amaçlı üretim yapan işyerlerine yönelik denetimleri devam ediyor. Zabıta ekipleri havaların ısınmasıyla satışı artan dondurma imalathaneleri, pastane ve dondurma satışı yapan işletmelerde denetim yaptı. 27 iş yerinde yapılan denetimler sonucu bazı iş yerlerine eksiklikleri gidermeleri için süre verilirken, bir iş yerine ise temizliğe uymadığı ve sağlık karnesi olmadığı için ceza kesti.

Denetimleri yaz boyunca devam edileceği açıklandı.

DONDURMA UYARISI

Denetimlerde dondurmanın üretim koşulları, satış yapılan yerlerin temizliği ve dondurma yapımında kullanılan maddelerin eksiksiz kullanıldığının kontrol edildiğini belirten Zabıta Müdürü Ekrem Kaçar, “ Ekiplerimizin denetimleri aralıksız devam ediyor. Havaların ısınmasıyla satışları artan dondurma üretimi yapan ve satışını yapan işyerlerinde denetim yaptık. 27 işyerinde denetim yaptık. Bu denetimlerde bazı işyerlerine eksikliklerini gidermeleri için süre verdik. Süre bitiminde eksiklikler giderilmediği görülürse ceza uygulayacağız. Hiç kimsenin halkın sağlığıyla oynamasını asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz