Zerzevan’a çadır kamp

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu olan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nin yamacına ‘Gençlik Şöleni’ projesi kapsamında 70 çadır kurularak 100 genç kamp yaptı. Tarihin anlatıldığı kampta gençler okçuluk faaliyeti ile birlikte gökyüzü etkinliğine katıldı.

Zerzevan’a çadır kamp

Çınar ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu ve Mithras Tapınağı'na sahip 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde İlçe Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce ‘Gençlik Şöleni’ yapıldı. Şölende okçuluk faaliyeti, bisiklet sürüşü, doğa yürüyüşü, gökyüzü gözlemi ve tarih anlatımı yapıldı.

TARİHİ MEKANLAR

Gençler, kurdukları çadırlarla geceyi kalenin yamacında geçirdi. Gençlik Spor İlçe Müdürü Yılmaz Bay, her yıl Kaymakamlık ve müdürlük olarak değişik etkinliklere imza attıklarını söyledi. Bay, “Bu sene etkinliğimiz tarihin kucağında oldu. ‘Gençlik Şöleni’ Zerzevan Kalesi’nde gerçekleşti. Etkinliğin içerisinde farklı aktivasyonlar var. 100 gencin katıldığı bir kamp. Sabah Reşan Çayı üzerinde doğa yürüyüşü yaptık. Akşam çadır etkinliği, 70 çadırda 100 genç bulunacak. Geleneksel okçuluk faaliyeti oldu.

ÇADIR KAMP KURULDU

Akşam da müzik şöleni olacak. Kamp ateşi yakacağız. Zerzevan Kalesi’nden başlayacak olan, Çınar ilçesine kadar bisiklet etabımız var. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yapılan faaliyetler bunlar. Bakanlık desteğiyle birlikte. Bu faaliyetler de çalışmalar içerisinde alıyor. Depremin verdiği olumsuz etkiden kurtarmak adına sosyal hayata ve aktiviteye entegre etmek adına yapıldı. Güzel bir etkinlik oldu inşallah her yıl geleneksel hale getireceğiz. Gençlerin bir arada olması ve tarihi kültürü öğrenmeleri ile nerede yaşadıklarını bilmeleri açısından çok önemli” dedi.
Kampa gelen gençler ise çok heyecanlı olduklarını ve böyle etkinliklerle birlikte mutlu olduklarını söyledi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz